|
Linuxi
|
| Author |
Message |
shock
Novi korisnik

Group: Registered
Status:
|
RE: Linuxi
Na ovoj mašini pored Windowsa XP imam instaliran i Ubuntu 6.06 kojeg pomalo i koristim, jer sam uspio čak natjerati i dial up modem da radi pod njim. Planiram instalirati Mandriva 2007. Ne slažem se da je baš jedini razlog za toliko virusa za Windows zbog toga što je najrasprostranjeniji, jer Linux ima skroz drugačiju arhitekturu (root account) i neke stvari koje hakeri mogu iskoristiti na Windowsu, za Linux mogu samo sanjati.
|
|
| 09-01-2007 10:09 PM |
|
 |
DJ FRULA
Redoviti posjetitelj

Status:
|
Na ovoj mašini pored Windowsa XP imam instaliran i Ubuntu 6.06 kojeg pomalo i koristim, jer sam uspio čak natjerati i dial up modem da radi pod njim. Planiram instalirati Mandriva 2007. Ne slažem se da je baš jedini razlog za toliko virusa za Windows zbog toga što je najrasprostranjeniji, jer Linux ima skroz drugačiju arhitekturu (root account) i neke stvari koje hakeri mogu iskoristiti na Windowsu, za Linux mogu samo sanjati.
Vjeruj mi ako ti haker oće upast, on će upast
|
|
| 09-01-2007 10:25 PM |
|
 |
Gogy
____

Group: Webmaster
Status:
|
|
| 09-01-2007 10:29 PM |
|
 |
DJ FRULA
Redoviti posjetitelj

Status:
|
Kako koji... vjerujem da ih velika većina nebi uspjela...
Ma ne treba tebi većina, tebi je dovoljan jedan
|
|
| 09-01-2007 10:31 PM |
|
 |
shock
Novi korisnik

Status:
|
Vjeruj mi ako ti haker oće upast, on će upast 
Vjeruj mi da neće :) Ne kažem da je Linux baš 100% siguran, ali je mnogo, mnogo sigurniji od Win-a, što zbog same arhitekture, što zbog toga što je opensource, pa se greške i propusti lakše uočavaju i ispravljaju.
|
|
| 09-01-2007 10:37 PM |
|
 |
DJ FRULA
Redoviti posjetitelj

Status:
|
LOL, mislim da smo malo previše samouvjereni
|
|
| 09-01-2007 11:06 PM |
|
 |
shock
Novi korisnik

Status:
|
LOL, mislim da smo malo previše samouvjereni 
Na osnovu čega to tvrdiš?
Pa i na Windowsu, ako je korisnik dovoljno oprezan i zaštićen (redovno updateovan softver, firewall, antivirus, antispyware, ne korištenje IE, oprezno surfanje) mislim da može biti poprilično siguran.
|
|
| 10-01-2007 12:57 AM |
|
 |
DJ FRULA
Redoviti posjetitelj

Status:
|
Može biti poprilično siguran slažem se, al mora biti jako dobro opremljen i oprezan što često nije slučaj
|
|
| 10-01-2007 09:07 AM |
|
 |
Gogy
____

Group: Webmaster
Status:
|
@DJ FRULA
Reko si da si probo Ubuntu, pa mogao si npr. primjetiti kako je posložena arhitektura ono user home.. bla bla... i da ti ne možeš bez sudo komande + password apsolutno ništa kopirati... osim u home folder koji nema veze sa bitnim dijelom za rad sustava...
Pravila foruma
eBooks Network - download besplatnih e-knjiga
|
|
| 10-01-2007 12:15 PM |
|
 |
d@d
Forumaš

Status:
|
Suse, oduševljen, na windowse me vratile neophodne aplikacije koje koristim svaki dan
http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
|
|
| 11-01-2007 12:03 AM |
|
 |
|
|