Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koliko treba da se nauči PHP?
Author Message
chelsea4ever Offline
Redoviti posjetitelj
**

Koliko treba da se nauči PHP?
zanima me koliko otprilike treba da se nauci PHP i da li je to tesko ne mislim sada citav naucit ali prilicno kaoo npr. d aznam napravit regustraciju i sl. na site jer sam mislio pocet stim ali me zaniuma koliko treba da se to nauci ako ima tko da je to naucio pa da mi kaze Confused
12-04-2009 08:40 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
schmrz Offline
____
*

RE: Koliko
Zavisi od toga koliko ces biti uporan, odnosno koliko ces vremena uloziti u to. Predlazem ti da jednostavno krenes uciti ako te zanima :) A PHP slovi kao jedan od najjednostavnijih programskih jezika tako da vjerovatno neces imati problema.

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
12-04-2009 09:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
chelsea4ever Offline
Redoviti posjetitelj
**

schmrz Wrote:Zavisi od toga koliko ces biti uporan, odnosno koliko ces vremena uloziti u to. Predlazem ti da jednostavno krenes uciti ako te zanima :) A PHP slovi kao jedan od najjednostavnijih programskih jezika tako da vjerovatno neces imati problema.

najednostvavnijih Eek

heh ev poceo sam ucit na w3school stvarno su dobri sve je objasnjeno samo me zanima da li ja mogu u html dokumnt dodavat php kodove Confused
12-04-2009 09:56 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
schmrz Offline
____
*

chelsea4ever Wrote:
schmrz Wrote:Zavisi od toga koliko ces biti uporan, odnosno koliko ces vremena uloziti u to. Predlazem ti da jednostavno krenes uciti ako te zanima :) A PHP slovi kao jedan od najjednostavnijih programskih jezika tako da vjerovatno neces imati problema.

najednostvavnijih Eek

heh ev poceo sam ucit na w3school stvarno su dobri sve je objasnjeno samo me zanima da li ja mogu u html dokumnt dodavat php kodove Confused

Pa ustvari kada pravis dinamicne stranice sa PHP-om onda jednostavno HTML fajlove preimenujes u PHP fajlove i u njih dodajes PHP kod. Naprimjer:
Code:
<html>
<head>
<title>Test</title>
</head>
<body>
<p> Hello World </p>
<?php
  echo "<p>Hello World</p>";
?>
</body>
</html>

Ekvivalent (znaci fajl koji ce biti posluzen posjetiocima) ovog PHP fajla bi bio:
Code:
<html>
<head>
<title>Test</title>
</head>
<body>
<p> Hello World </p>
<p>Hello World</p>
</body>
</html>

Moj skromni blog
12-04-2009 10:03 PM
chelsea4ever Offline
Redoviti posjetitelj
**

schmrz Wrote:
chelsea4ever Wrote:

najednostvavnijih Eek

Pa ustvari kada pravis dinamicne stranice sa PHP-om onda jednostavno HTML fajlove preimenujes u PHP fajlove i u njih dodajes PHP kod. Naprimjer:
Code:
<html>
<head>
<title>Test</title>
</head>
<body>
<p> Hello World </p>
<?php
  echo "<p>Hello World</p>";
?>
</body>
</html>

Ekvivalent (znaci fajl koji ce biti posluzen posjetiocima) ovog PHP fajla bi bio:
Code:
<html>
<head>
<title>Test</title>
</head>
<body>
<p> Hello World </p>
<p>Hello World</p>
</body>
</html>
OK skuzio sma to mi je sad najznacajnije He he
lako je viidm naucit php kad vec znam osnove qbasica i nest oko varijabli i ostalih naredbi Namigivanje
radim ev sad lagano site pa ocjeni ako oces http://focus-web.org

PS: Nemoj bit prestrog tek mi je 13 godina ahahah

glupo mi je bilo ubacivat menu ili nest slicno sto bi nekako site odma bio prepun neceg vec lagano vako html/css,slike i javascript a kasnije onda i PHP-a i sl. jer ovako je najobicniji site ali zato je korisnicima lakse da se snadu He he
(This post was last modified: 12-04-2009 10:28 PM by chelsea4ever.)
12-04-2009 10:24 PM
schmrz Offline
____
*

Ne znam u kojem ti browseru provjeravas izgled stranice ali u firefoxu tekst prelazi preko bordera box-ova. Dobro je nisi nabacao previse toga na stranicu. Uvijek tezi prema jednostavnosti....

I izbaci sav tekst tipa "Dobrodosli na najveci BH Download Portal" :) Kada bude najveci onda to stavi, ovako ti samo steti. Ali nije to toliko bitno. Centriraj stranicu i postavi jednobojnu pozadinu.

Sve u svemu nije loshe za 13-godisnjaka :) najvise radi toga sto nije sve nabacano. Ali moze se to jos srediti. (i pojednostaviti)

Moj skromni blog
12-04-2009 10:40 PM
chelsea4ever Offline
Redoviti posjetitelj
**

schmrz Wrote:Ne znam u kojem ti browseru provjeravas izgled stranice ali u firefoxu tekst prelazi preko bordera box-ova. Dobro je nisi nabacao previse toga na stranicu. Uvijek tezi prema jednostavnosti....

I izbaci sav tekst tipa "Dobrodosli na najveci BH Download Portal" :) Kada bude najveci onda to stavi, ovako ti samo steti. Ali nije to toliko bitno. Centriraj stranicu i postavi jednobojnu pozadinu.

Sve u svemu nije loshe za 13-godisnjaka :) najvise radi toga sto nije sve nabacano. Ali moze se to jos srediti. (i pojednostaviti)

cek cek cek mozes mi plzz dat Screenshot da nesr vidim
12-04-2009 10:58 PM
schmrz Offline
____
*

Toungue RE: Koliko
Evo ga. Promijeni naziv teme i nemoj da vise skrecemo sa nje da nas ne bi ovi nasi forumski panduri poceli ganjati :-)

Attached File(s) Thumbnail(s)

Moj skromni blog
12-04-2009 11:20 PM
Gogy Offline
____
*

Sad me već ovo stvarno ljuti! Kad idući put ovako imenuješ temu šaljem ti opomenu. Nisi novi više da ti se tolerira!

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
13-04-2009 01:03 AM
chelsea4ever Offline
Redoviti posjetitelj
**

schmrz Wrote:Evo ga. Promijeni naziv teme i nemoj da vise skrecemo sa nje da nas ne bi ovi nasi forumski panduri poceli ganjati :-)
sha je ba ovo u mene ni nalik sve je fino uredeno :(
Gogy Wrote:Sad me već ovo stvarno ljuti! Kad idući put ovako imenuješ temu šaljem ti opomenu. Nisi novi više da ti se tolerira!

OK sory
13-04-2009 01:14 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)