Bas me zanima kako biste vi to objasnili. Znam da se to svodi na jednostavnost vecu interaktivnost između korisnika i web-a ali u cemu je ta veca povezanost????
Sve se svodi na tu socijalnost... da običan posjetitelj ima mogućnost dodavanja sadržaja, rapravljanja razna i te gluposti. Iskreno, to mi sve već ide na živce ti social sajtovi tipa netopolis, trosjed i slični.
Ali nije to samo, osim social web stranica postoje i oni "normalni" ali u stilu web 2.0. Teško je to definirati. Pročitaj na wikipediji šta tamo piše o tome.
nakon rasprave u temi "ocjenite dizajn" poceo sam se zanimat za web 2.0, vecinu toga ste rekli, makar nista od toga nema veze sa samim dizajnom.
web 2.0 dizajn, kolko sam ja skuzio temelji se na uporabi gradient tool-a plus to da objekt na kojem radite vertikalno flipnete da se dobi dojam odsjaja, ima tu još par sjena i sjaja...i to je u biti to....proucit par tutorijala i skuzi se cijela bit 2.0 dizajna
Dupliraj layer(e) za koji(e) zelis refleksiju. Preko Edit -> Transform flip horizontal reflektuj sliku preko x ose. pomjeri refleksiju ispod slike, smanji opacity na 15-40%. Zatim selektuj rectangular marquee toolom zadnju cetvrtinu refleksije i sa Select -> Modify -> Feather stavi feather na duzinu ostatka refleksije. Klikni OK, a onda delete.
Opcionalno: Smanji preko Edit -> Transform -> Scale refleksiju.