Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako uploadati web site?
Author Message
Muzikalni Offline
Novi korisnik
*

Kako uploadati web site?
Zdravo,
prvi put se susrecem sa uploadom web strane pa mi je potrebna pomoc kako to da uradim jer zbilja neznam odakle da pocnem.Imam registrvan web hosting I domen vec meces dana a nikako ne uspevam da uplodujem web stranu.

Web stranu sam radio sa programom Web Page Maker V2, sada me zanima da nisam napravio neki problem sa tim ali kada hocu da vidim prvu, drugu, trecu stranu sve radi kako treba ali nemogu ipak da to ubacim.

Gde sam registrovao hosting I domen dobio sam od njih control panel pa bih vas zamolio da mi I tu pomognete kako da to sredim.
Imam ftp program file zilla,

Zamolio bih administratore i moderatore da ne brise ovaj post, nije mi namera da pravim bilo kokvu reklamu na ovom sajtu vec da nekako resim ako je moguce ovaj problem!

Ubaci cu slike da vidite kako je:
[Image: b68v11.jpg]

Gogy: Druga slika obrisana zbog iznošenja privatnih podataka

[Image: 2cwv9jm.jpg]

Gogy: zadnja slika obrisana zbog iznošenja privatnih podataka

[Image: nezj8.jpg]

[Image: v8kme8.jpg]
Unapred hvala!
(This post was last modified: 03-03-2009 11:46 PM by Muzikalni.)
03-03-2009 07:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

RE: Kako uplod-ovati web site?
Probaj izrezat ili zamutit dijelove gdje su privatni podaci tipa domena i username.

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
03-03-2009 08:39 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
schmrz Offline
____
*

RE: Kako uplod-ovati web site?
Nacin na koji ces postaviti svoju stranicu zavisi od tvog providera. Ne vjerujem da ces moci preko te publish opcije u tom programu. Vjerovatno moras pokupiti sve fajlove od te stranice i postaviti je na svoj zakupljeni prostor preko FTP-a ili na neki drugi nacin.

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
03-03-2009 08:40 PM
Kerber Offline
_
*

RE: Kako uploadati web site?
kao da ubacijes pjesme u winamp :)

oznacis sve fajlove stranice i onda ubacis u filezilla tamo kad si se logovao na svoj prostor.

kod vecine se tamo folder naziva public_html pa et otvoris ga i samo prebaci sve fajlove.

imas jos par nekih sitnica koje moras znati, a to su:

Pocetna stranica se mora nazivati index.html ili php, asp, htm, (uglavnom index sa nastavkom ovisno koji si postavio)
Svi elementi sajta moraju biti slozeni kao i na tvom kompu u folderima, kako ne bi doslo do neprikazivanja istih. Onda bih morao mijenjati adrese unutar stranica za npr svaku sliku posebno.

itd...

Ne moze se to za dan nauciti. Ides korak po korak, naucis sta je sajt, kako funkcionise, na cemu se to prikazuje (serveri, prog. jezici,..) pa onda kad to naucis ides da pravis sajt. Kad zavrsis onda uzmes neki free host (tako je najbolje na pocetku) pa onda na njemu isprobavas dok ne skontas fazon oko ftp-a. Zatim se vracas na dizajn programiranje i to usavrsavas, dalje ce ti sve biti samo od sebe jasno :)

FGD!

Pravila foruma - pročitajte prije nego pitate
06-03-2009 08:07 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
tmaker Offline
Novi korisnik
*

RE: Kako uploadati web site?
Skines neki ftp program, mislim da je najprostiji TotalComander. U TotalComander-u odaberes opciju ftp, pa New Conection. Tu upises adresu hostinga, username, password... Kada to uradis obiljezis sve fajlove tvoje stranice i uploudujes ih. To bi bilo kratko objasnenje za upload strancia na host.
25-04-2009 10:18 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)