Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako napraviti da se pasvord potvrdi?
Author Message
suad Offline
Novi korisnik
*

Kako napraviti da se pasvord potvrdi?
Pozdrav,

moželi mi neko reći kako da u radim da u skriptu za registraciju stavim kad se korisnik registruje da se mora potvrditi lozin (da mora unijeti dvaput lozinku) i ako ne unese dvaput lozinku ili ako unese razlicitu lozinku da mu ispiše grešku da se lozinke ne slažu, i kako da napravim checkbox da mora potvrditi da je pročito uputstva za registraciju pa da može kliknuti na buton registruj se. Kao na smf forumima primjer hxxp://www.bh-forum.com/index.php?action=register

hvala na pomoći!
01-04-2010 09:01 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš

RE: Kako napraviti da se pasvord potvrdi?
pa dodaš jedan input u formu di je registracija i kasnije provjeravaš if($_POST["password1"]!=$_POST["password2"]) die("Passwordi se ne poklapaju"); u najosnovnijoj mogućoj verziji...
01-04-2010 09:12 PM
suad Offline
Novi korisnik
*

A kako da ovo uradim da korisnik mora prvo potvrditi checkbox (to znaci da se slaže sa pravilima stranice) pa da mu se onda ukljuci gumb submit (to da se registruje)

<input type="checkbox" name="prihvatam_pravila">

<input type="submit" class="but" name="registruj" value="<?php echo''.$txt[22].''; ?>" />

I kako da napraviti npr. stavio sam da korisnik mora kad se registruje unijeti dan, mjesec i godinu rodjenja

e sad bi da napravim da stavim godinu rodjenja od 1950 pa do 1992 i sad kako da uradim da se svake godine pomjeri godina za jedan u naprijed npr sljedece godine da ovo 1992 bude 1993 i tako da nemogu se registrovat mladji od 18 godina. Hvala na pomoći!
02-04-2010 11:48 AM
danielvast Offline
Forumaš

Mislim da ces to najlakse ostvariti pomocu javascript-a na nacin da napravis funkciju koja ce disable button te zatim provjeravati dali je checkbox potvrđen (checked) ako jeste funkcija ce enable submit gumb...
to bi ti izgledalo nekako ovako
Code:
<form name="forma">
<input type="checkbox" name="potv" onclick="omoguci()" />
<input type="submit" name="sub1" value="Potvrdi" disabled="disabled"/>
</form>
Ovo bi ti bila nekakva forma sa checkbox-om i submit buttonom koji je kao sto vidis disabled i checkbox koji svaki put kada netko klikne na njega poziva funkciju omogući koja se nalazi u head dijelu programa
Code:
<script type="text/javascript">
function omoguci(){
    document.forma.sub1.disabled = true;
    if(document.forma.potv.checked == true)
        document.forma.sub1.disabled = false;
    return null;
}
</script>
Ova funkcija ti radi eto ono sto sam ti objsnio na početku znači disable button kada netko klikne na check button zatim provjerava dali je checkbox potvrđen (checked) ako jeste omogućuje submit button!Palac-gore
A sto se tice ovoga do 18 godina ja bi to ostvario tako da ispisem sve godine od 1950 do (trenutna godina - 18), a ne provjeravao svake godine da se inkrementira!

"When all else fails, read the manual."
02-04-2010 04:24 PM
suad Offline
Novi korisnik
*

a dali ima koje rješenje da u php to uradim, (da nebude u javi)

i još jedno pitanje

stavio sam da kad se korisnik registruje da mu se u mysql bazu upiše ip adresa e sad koji je tip najbolji za ip adresu da se upise u mysql bazu

`ip_adresa` tinytext NOT NULL, ili

`ip_adresa` varchar(100) NOT NULL,

i možete li mi reći koliko ip adrese mogu najvise sadrzavati znakova.

IU koja je php funkcija da saznam host od korisnika (npr. dynamic-141-64-346-181-cmtsgr.broadband.blic.net) i pod koji tip ga je najbolje spremiti u mysql bazu.

Hvala!
02-04-2010 04:49 PM
kecko Offline
Forumaš

možeš if((isset($_POST["potv"])&&($_POST["potv"]=='1'))
s tim da na checkbox dodaj i value='1'
02-04-2010 05:24 PM
danielvast Offline
Forumaš

Java i javascript su potpuno različiti pojmovi java ti je programski jezik više razine kao sto je c,c++..., a javascript je skriptni jezik, riješenje da to u php-u radis nema smisla zato sto ti je php server side a javascript client side, a to sto ti trebas je client side! Po meni nema ti velike razlike između ta dva tipa oba tipa variraju po duzini a posto je tebi u pitanju ip adresa koja je dužine ipv4 (32 bit-a) se sestoji od 4 troznamenkasta broja ili ipv6 8 grupa po 4 heksadecimalne znamenke (128 bit-a) da se o meni radi ja bih uzeo varchar! A host nism siguran nisam nikada koristio proguglaj malo! Nisam siguran sto zapravo zelis saznati svoj host ili ? Happy

"When all else fails, read the manual."
02-04-2010 05:24 PM
zero Offline
Forumaš

Php zaista ima dobar manual i mislim da bi ga svaki programer trebao barem imatu u bookmarks-u Dobar :).

http://www.php.net/manual/en/function.gethostbyaddr.php

PHP Code:
<?php
$ip 
$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$host gethostbyaddr($ip);
echo 
$host;
?>

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
02-04-2010 06:39 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)