Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Include
Author Message
Carduel Offline
Redoviti posjetitelj
**

Include
Pozdrav svima!

Zbog čega se radi include kad bi se sve to moglo odraditi unutar jedne stranice? Dal je to zbog preglednosti koda ili zbog nečeg drugog (napraviš jednom i onda pozivaš gdje ti treba)?

Hvala
26-05-2007 09:28 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
fear Offline
Novi korisnik
*

RE: Include
Pa npr. ako imaš 80 stranica, a na svima neki jednak sadržaj koji treba mijenjati onda ti je jednostavnije promjeniti jednu stranicu nego 80 stranica....

Ispravite me ako griješim.
(This post was last modified: 26-05-2007 10:33 PM by fear.)
26-05-2007 10:32 PM
stefo Offline
Forumaš

fear Wrote:Pa npr. ako imaš 80 stranica, a na svima neki jednak sadržaj koji treba mijenjati onda ti je jednostavnije promjeniti jednu stranicu nego 80 stranica....

Ispravite me ako griješim.

Upravu si ali nije to jedino. Da ja sad ne komplikujem stvar,nek ti d@d ili neko drugi napise o tom,a imas i tutorijal o tome pa procitaj.

Kako kokoshka abortira? Snese jaje na beton.

http://www.stefosimple.co.nr - nekad bilo, sad se spominjalo :(
27-05-2007 08:17 AM
Gogy Offline
____
*

Da, najkorisnija opcija je zato što možeš napravit npr. jedan index.php i onda unutra includat sve šta ti treba. A kad hoćeš promijenit neku sitnicu na dizajnu ili slično samo promijeniš index.php

Include ima još puno prste u izradi dinamičkih web stranica...

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
27-05-2007 08:59 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefo Offline
Forumaš

Sve u svemu svaka cast onom ko ga izmisli :)

Kako kokoshka abortira? Snese jaje na beton.

http://www.stefosimple.co.nr - nekad bilo, sad se spominjalo :(
27-05-2007 09:58 AM
d@d Offline
Forumaš

stefo Wrote:Sve u svemu svaka cast onom ko ga izmisli :)
Tako je....zamisli da imaš site koji ima 30 stranica. Sad svaka stranica ima bezveze sav kod ono navigacija i slično. Zamisli da moraš sad dodat novu stavku u navigaciji...znači editirat 30 stranica He he

Ovako ljepo imaš index.php u koji sa switchom includaš pojedine file-ove po potrebi i nemaš beda. A i ostale djelove stranice napraviš sa include kao npr. lijevi sidebar ili tak nešto i u index file-u imaš samo include pa time dobivaš preglednost koda.

http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
27-05-2007 12:35 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

d@d Wrote:Tako je....zamisli da imaš site koji ima 30 stranica. Sad svaka stranica ima bezveze sav kod ono navigacija i slično. Zamisli da moraš sad dodat novu stavku u navigaciji...znači editirat 30 stranica He he

30 stranica? haha... a šta da tek imaš stranica ko ja tutorijala ili linkova u tvom katalogu Hammer

Radar404 <- moj blog
27-05-2007 12:45 PM
Carduel Offline
Redoviti posjetitelj
**

Znači sve elemente napravimo posebno i onda ih includamo na odgovarajuće mjesto. Kad napravim recimo header sa linkovima bez obzira na složenost jednostavno ga možemo includati tamo gdje nam je potreban.

Dobra stvar!
28-05-2007 10:48 PM
Gogy Offline
____
*

Možeš kak hoćeš... ja radim tako da mi je je u indexu sve dizajn i svi elementi a includam samo sadržaj.

Radar404 <- moj blog
28-05-2007 10:54 PM
Stazh Offline
Redoviti posjetitelj
**

Carduel Wrote:Znači sve elemente napravimo posebno i onda ih includamo na odgovarajuće mjesto. Kad napravim recimo header sa linkovima bez obzira na složenost jednostavno ga možemo includati tamo gdje nam je potreban.

Dobra stvar!

Najbolje ti je stranicu podijeliti u određene "containere" u kojima možeš stavljati različite elemente. Npr. napraviš layout tako da imaš header, left panel, content panel, right panel i footer, i onda si možeš po volji dodavati elemente u left panel kao npr. izbornik, login box, a u desni panel npr. staviš anketu, linkove, ... I onda ako si si to dobro koncipirao pomoću includeova uz nimalo truda možeš te elemente micati po različitim panelima.

Naravno, ovo nije naša "pametna" ideja :) Joomla (Mambo) ti na ovaj princip rade kao i mnogi drugi CMS-ovi.

Pusti priče, uzmi Osječko!
"Programming is an art form that fights back"
28-05-2007 10:59 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)