Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Include
Author Message
Gogy Offline
____
*

RE: Include
A sad bez problema micat razne elemente nede baš tak glatko. Često se "pošemeri" dizajn... He he

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
28-05-2007 11:11 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
d@d Offline
Forumaš

Gogy Wrote:
d@d Wrote:Tako je....zamisli da imaš site koji ima 30 stranica. Sad svaka stranica ima bezveze sav kod ono navigacija i slično. Zamisli da moraš sad dodat novu stavku u navigaciji...znači editirat 30 stranica He he

30 stranica? haha... a šta da tek imaš stranica ko ja tutorijala ili linkova u tvom katalogu Hammer
ajoj, ja mislim da bi to cijei tim morao održavati He he

Evo ga, dečki su ti rekli....nabaci containere unutra i u nje samo includaš ono kaj ti treba, tj. u index

http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
29-05-2007 07:11 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Stazh Offline
Redoviti posjetitelj
**

Gogy Wrote:A sad bez problema micat razne elemente nede baš tak glatko. Često se "pošemeri" dizajn... He he

Sve dok su iste širine dobro ide Happy

Pusti priče, uzmi Osječko!
"Programming is an art form that fights back"
30-05-2007 07:38 AM
Kerber Offline
_
*

Ima problem u tome da sve strpaš u jedan fajl tj. index.php. Onda praviš problem težine fajla odnosno početne stranice. To dovodi do sporog otvranja početne što nikome nije i ne smije biti cilj. Pogledajte http://www.yahoo.com tako "jaka" stranica a konekcija od 5 kbps može je bez problema otvoriti (dokazano u kabinetu informatike u mojoj školi He he). Znači include je ZAKON

FGD!

Pravila foruma - pročitajte prije nego pitate
30-05-2007 03:04 PM
Kerber Offline
_
*

Evo ako me neko nije razumio da pojasnim. Kad učitaš adresu neke stranice npr http://www.frki.org po pravilu browser otvara index.php. index.htm, index.html,... Eh sad ukoliko je ta stranica (index.php,...) "teška" odnosno velika browser će je sporije otvarati, a ako je "lakša" odnosno manja ici ce brže. Sada imamo include na djelu: kada browser isčita dizjan onak brzo bez puno koda, onda se posebno isčitavaju fajlovi koji su pozvani sa include i drugim funkcijama. I to se desi dosta brže nego da čita sav kod index fajla.

FGD!

Pravila foruma - pročitajte prije nego pitate
30-05-2007 07:19 PM
Gogy Offline
____
*

Otom potom... ista kilobajtaža se svejedno mora učitati tako da će isto vremena proći. Isto kao što skidaš 50mb file nasjeckan ili u komadu. Kroz žicu mora proć ta određena količina podataka. Pogotovo što današnji browseri spremaju slike u catch memoriju tako da se one ne učitavaju iznova svaki put (što nije slučaj sa includanim sadržajem). I da ima nekakve razlike one se mjere u stotinkama....

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
30-05-2007 08:00 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)