Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dedikatni serveri
Author Message
dposedi Offline
Novi korisnik
*

Dedikatni serveri
zanima me tko ima iskustva s dedikatnim serverima...potrebam mi je jedan hitno...treba mi za UploadCentar.com zbog toga jer imam malo prostora na hostingu...gdje kupiti,koje komponente...

UploadCentar.com :: besplatni hosting slika
12-06-2007 08:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Stazh Offline
Redoviti posjetitelj
**

RE: Dedikatni serveri
Misliš na profesionalni server tipa IBM, Dell, ...? I što misliš vrtiti na njemu, tj. web server, database server, mail server, file server ili neki za koji još nisam čuo :)

Ja ti ne bi baš preporučio da kupuješ server jer koštaju pun klinac para + moraš plaćati i promet, tj. zakupiti stalnu vezu kod nekog providera, a i to će te koštati pun klinac :) Puno povoljnija alternativa ti je da zakupiš negdje server pa si ga sam konfiguriraš.

Pusti priče, uzmi Osječko!
"Programming is an art form that fights back"
(This post was last modified: 12-06-2007 10:16 PM by Stazh.)
12-06-2007 10:15 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
d@d Offline
Forumaš

Stazh Wrote:Misliš na profesionalni server tipa IBM, Dell, ...? I što misliš vrtiti na njemu, tj. web server, database server, mail server, file server ili neki za koji još nisam čuo :)

Ja ti ne bi baš preporučio da kupuješ server jer koštaju pun klinac para + moraš plaćati i promet, tj. zakupiti stalnu vezu kod nekog providera, a i to će te koštati pun klinac :) Puno povoljnija alternativa ti je da zakupiš negdje server pa si ga sam konfiguriraš.
Potpisujem....nije toliki problem kupiti server neg veza....neznam gdje živiš i kakvi su uvjeti i koja je max brzina (pogotovo za upload centar gdje ti treba brzina veća od 10mbps). Možeš ti ih svog kompa napraviti server. Kupi par raptor HDD-ova (10k okretaja, velika cache memorija, dokupi rama i eto servera). Softverski instaliraš nekog dobrog firewall-a, antivirus i te stvari. U podlogi se naravno vrti apache+php+mysql. To podrazumjeva i klimatiziranu prostoriju sa regulacijom vlage, UPS i još kojekakve sitnice.

Za gotovi IBM server moraš izdvojiti preko kojih 10k kuna....ali da bi to sve otplatio moraš imati nekog profita od toga svega.
Kolko ti treba prostora otprilike jer ti se bolje isplati zakupiti hosting na godinu dana

http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
(This post was last modified: 13-06-2007 02:05 PM by d@d.)
13-06-2007 02:03 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
dposedi Offline
Novi korisnik
*

ne mislim ga ja doma imati...mislim uzeti neki vani s remote accessom...
pronasao sam na netu dobar za 70$ mjesecno( tom cijenom placas 24/7 spajanje na net s 100Mbit uploadom)...

Intel Celeron 3.0Ghz
320GB Hard Disk
512MB RAM
1000GB Traffic
Remote Reboot Port

i najvjerojatnije cu kupiti taj...jedino ima premalo rama...

UploadCentar.com :: besplatni hosting slika
(This post was last modified: 14-06-2007 04:23 PM by dposedi.)
14-06-2007 04:22 PM
Gogy Offline
____
*

Server sa 512mb rama Lolčina teška....

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
14-06-2007 04:31 PM
Morrissey Offline
Forumaš

pa netrebaš imat puno rama ,sve je u brzini,ako imaš 2 Gb rama i spor procesor moš ga jebat..
14-06-2007 08:27 PM
Gogy Offline
____
*

Bitno je sve... jebeš brzinu ak će ti se server rušit malo malo... Dakle sve komponente su bitne...

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
14-06-2007 09:28 PM
Stazh Offline
Redoviti posjetitelj
**

Ram je jednako bitan, ako ne i bitniji od procesora. Ako imaš spor procesor to ti samo znači da će ti duže trebati da odradi sve zadane radnje, ali će ih odraditi, a ako ti nedostaje rama neće ih ni moći nikako odraditi. Apache i MySQL zahtjevaju jakoo puno rama jer odrađuju simultano i po par tisuća zahtjeva.

Pusti priče, uzmi Osječko!
"Programming is an art form that fights back"
15-06-2007 08:09 AM
d@d Offline
Forumaš

RAM je uspisno-ispisna memorija gdje se npr. upisuju privremeni podaci kao npr. dok se nešt vadi iz baze....a dok se memorija prepuni dolazi do pada i restarta servera zato je dobro imati dosta RAM-a i dobar procesor (kud baš Celeron) uzmi bolje neki serverski procesor npr. AMD Opteron ili sl.

http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
15-06-2007 08:57 PM
hurmash1ca Offline
Forum policeman
*

d@d Wrote:AMD Opteron ili sl.

celer niposto... moze i xeon ako se nadje :)

RTFM!
16-06-2007 10:06 AM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)