Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čita DVD, a neće CD?
Author Message
naftaš Offline
Redoviti posjetitelj
**

Čita DVD, a neće CD?
Stavio sam (kao i ne znam koliko puta do sada!) snimati CD preko Nere i odjednom stane na 51 %, javi neku grešku, i od tada komp uopće ne prepoznaje niti jedan CD koji stavim, ali DVD svaki čita- dok za svaki CD javlja, tj. uopće ne javlja da sam ga ubacio u komp, nego javlja da je prazno!
Čuje se kako ga pokušava zavrtiti (neke), ali ne ide.

SONY DVD RW DW-Q30A- to je pržilica.

Pa nije valjda već za smeće!?

Confused Ccc

tnx!
Palac-gore

http://www.dugout-online.com/index.php?pg=home
(This post was last modified: 24-07-2006 03:29 PM by naftaš.)
24-07-2006 03:14 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

RE: Čita DVD, a neće CD?
Nisam potpuno siguran u čemu je problem, ali znam da općenito Sony-eve pržilice nisu baš nešt...

Pitat ćemo daMassu ili d@d-a možda oni znaju, ali ja mislim da ti to više ne valjda ako neće nijedan CD očitat...

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
24-07-2006 03:33 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
d@d Offline
Forumaš

Ma Sony-eva optika baš i nije nešt...

Može biti problem u samom hardveru (100% je hardver). Ako je moguće probaj  "pročitat" CD s drugim čitačem i ako radi znači problem je u samoj pržilici.

Za smeće ti neće biti kad ti rade DVD-i. Ako stvarno neće raditi, onda ti preporučujem samo da kupiš DVD čitač i miran si.

Ovo 100% zeza nešt u pržilici. A reci, kad staviš CD, jel svjetli žaruljica kao da čita?

http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
24-07-2006 03:38 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
naftaš Offline
Redoviti posjetitelj
**

Na nekina svijetli-pokušava nešto valjda pročitati, a na nekima zablica i to je to.

A jebi ga......

24-07-2006 03:41 PM
Gogy Offline
____
*

Tak je i meni stara LG-ova... onak čuje se da neš pokušava i onda odustane... to je znak da joj je prošo vijek trajanja :)

A sad, ako ti je dosta samo za čitanje DVD-a onda si ju ostavi...

Radar404 <- moj blog
24-07-2006 03:53 PM
naftaš Offline
Redoviti posjetitelj
**

Da, upravo tako.........:(

Moram vidjet, možda vrijedi garancija!
CccCcc

A može sad preporuke za novu- koja neće krepati za pol godine, i koja nije baš jako skupa?
Happy

Naravno da mi nisu dosta samo DVD-ovi.......Happy

P.S.
znate možda zašto se to desilo!?

(This post was last modified: 24-07-2006 04:11 PM by naftaš.)
24-07-2006 03:59 PM
Gogy Offline
____
*

RE:  Čita DVD, a neće CD?
naftaš Wrote:Da, upravo tako.........:(

Moram vidjet, možda vrijedi garancija!
CccCcc

A može sad preporuke za novu- koja neće krepati za pol godine, i koja nije baš jako skupa?
Happy

DVD pržilice... Plextor, al su malo skupe... Pioneer je najbolji omjer cijene i kvalitete ali niko ti ne može garantirat kad će mu se desit tak šta...

Quote:P.S.
znate možda zašto se to desilo!?

Dešava se, to se jednom mora desit, jednostavno pržilici izađe rok trajanja (možda i preuranjeno) pogotovo ako se puno unutra vrte cd-ovi i dvd-ovi...

To je normalna pojava, ali ja sam recimo doživio nenormalnu pojavu (iako u zadnje vrijeme čujem da se i drugima to dešava) eksplodirao mi je cd u DVD romu... i naravno onda više ne služi ničemu jer je uništen...

Radar404 <- moj blog
24-07-2006 04:14 PM
naftaš Offline
Redoviti posjetitelj
**

Znam da ovo nema veze s mojim, gore navedenom, problemom, al jel možda tak nešto?

To sam negdje našao:

Koristite li 2 optička pogona?
Npr. DVD-Rom + CD-Writer/Rom

Ali nemožete natjerati svoj CD-RW da radi normalno,a vaš DVD-Rom radi samo kao standardni CD-Rom i jednostavno ne čita DVD-medije?

Evo kako riješiti problem
Uđite i Device Manager(FAQ) kliknite na "ATA/ATAPI controlers" i otvorite "Secondary
IDE channel"kliknite na "Advanced Settings": Ako je vaš DVD-ROM "master",a CD-RW je "slave"promjenite "device u 0": Transfer Mode to "PIO Mode"u padajućem meniu... ili ako je vaš CD-RW master,a DVD je slave (što je najčešće) promjenite "device" u 1: transfer Mode to "PIO Mode"... i restartajte računalo!

ja napravim obrnuto Happy

24-07-2006 04:49 PM
Gogy Offline
____
*

Sad mi ništa nije jasno, jesi li ti riješio svoj problem ili...?

Radar404 <- moj blog
24-07-2006 05:37 PM
Leviathan Offline
Forumaš

RE:   Čita DVD, a neće CD?
Gogy Wrote:DVD pržilice... Plextor, al su malo skupe... Pioneer je najbolji omjer cijene i kvalitete ali niko ti ne može garantirat kad će mu se desit tak šta...
plextor ili pioneer moj izbor

Gogy Wrote:Dešava se, to se jednom mora desit, jednostavno pržilici izađe rok trajanja (možda i preuranjeno) pogotovo ako se puno unutra vrte cd-ovi i dvd-ovi...

..ili ako su cd/dvd prljavi

Gogy Wrote:To je normalna pojava, ali ja sam recimo doživio nenormalnu pojavu (iako u zadnje vrijeme čujem da se i drugima to dešava) eksplodirao mi je cd u DVD romu... i naravno onda više ne služi ničemu jer je uništen...

meni je pri brzini od 32x u NECovom (ja mislim da je NECov bio) cdromu cd lansiran brzinom zvuka u zid.... BUUM!
24-07-2006 06:16 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)