Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 [2] 3 4 Next > Last »
Brojac posjeta
Author Message
zero
Redoviti posjetitelj
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: Brojac posjeta

Znam za http://www.w3schools.com/ ali ja jos neznam dovoljno dobro engleski da citam tutorijale... Sto se tice googla, googlao sam dugo ali nista.

http://123zero321.myminicity.com/
fora igra s dinosaurima
Travian-najbolja browser igra
05-03-2008 06:34 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Puž
Redoviti posjetitelj
**

Gle Zero... Sam ajax ti je zapravo niš drugo neg tehnologija pomoću koje se rade stvarčice u pozadini web-a bez pozivanja određenih stranica (najseljačkije rečeno bez otvaranja novih prozora). Sad, ja sam ti preporućil ajax, zato kaj češ tak dobiti samo malu JavaScript skrpitu, koja se lagano implementira na bilo kakav HTML, tak da si kodove ne moraš mijenjat i "poružnjavati" sa PHP-om ili ASP-om.

Sad, kak sam već prije rekel, bez server koda to nebuš mogel napravit. Znaći nema ajax skrpite koja to radi. No ajax kod bi ti trebal zgladat ovak nekak:

Code:
<body onload="fun()">
</body>

<script type="text/javascript">
function fun()
{
        var ajax;
        try
        {
            ajax=new XMLHttpRequest();        
        }
        catch(e)
        {
            ajax=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }

ajax.open("GET","fajl.aspx",true);
        ajax.send(null);
}
</script>

Ovaj kod ti napočetku napravi ajax objekt pomoću kojeg se pozove fajl "fajl.aspx" (sve u pozadini naravno) koj ti treba zbrojat posjete. try cath blokovima riješiš to da dela u svim browesrima i na kraju ga jednostavno pošalješ!

Eto to je ajax! Sad ti treba server side kod. Budući da sam aspovac, samu funkciju bi osobno radil u asp.net-u, kak je na primjeru. Ak te zanima sam reci...

P.S. Jebote baš tokom pisanja ovog posta je potres zveknul Zagreb, tak da su moguće greške....

This post was last modified: 05-03-2008 10:37 PM by Puž.

05-03-2008 10:32 PM
zero
Redoviti posjetitelj
**

Puž Wrote:
Gle Zero... Sam ajax ti je zapravo niš drugo neg tehnologija pomoću koje se rade stvarčice u pozadini web-a bez pozivanja određenih stranica (najseljačkije rečeno bez otvaranja novih prozora). Sad, ja sam ti preporućil ajax, zato kaj češ tak dobiti samo malu JavaScript skrpitu, koja se lagano implementira na bilo kakav HTML, tak da si kodove ne moraš mijenjat i "poružnjavati" sa PHP-om ili ASP-om.

Sad, kak sam već prije rekel, bez server koda to nebuš mogel napravit. Znaći nema ajax skrpite koja to radi. No ajax kod bi ti trebal zgladat ovak nekak:

Code:
<body onload="fun()">
</body>

<script type="text/javascript">
function fun()
{
        var ajax;
        try
        {
            ajax=new XMLHttpRequest();        
        }
        catch(e)
        {
            ajax=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }

ajax.open("GET","fajl.aspx",true);
        ajax.send(null);
}
</script>

Ovaj kod ti napočetku napravi ajax objekt pomoću kojeg se pozove fajl "fajl.aspx" (sve u pozadini naravno) koj ti treba zbrojat posjete. try cath blokovima riješiš to da dela u svim browesrima i na kraju ga jednostavno pošalješ!

Eto to je ajax! Sad ti treba server side kod. Budući da sam aspovac, samu funkciju bi osobno radil u asp.net-u, kak je na primjeru. Ak te zanima sam reci...

P.S. Jebote baš tokom pisanja ovog posta je potres zveknul Zagreb, tak da su moguće greške....

Sto je "fajl.aspx"? To sam moram napraviti ili sto?
Gdje dobijem server side kod i sta s njim moram raditi?

EDIT: Kada nadjem counter na internetu obicno radi pomocu php-a, valjda je onda moguce napraviti da se ti isti rezultati salju na mail ili tako nesto. I tutorial je to poceo objasnjavati

fora igra s dinosaurima

This post was last modified: 06-03-2008 01:50 PM by zero.

06-03-2008 01:41 PM
Maky
Novi korisnik
*

gledaj server side kod nemozes naci samo nauciti .To ti je npr.c++ ili php ili asp kao sto ti je on govorio a ima ih jos mnogo :ajax,java .Eh ako razmisljasis uciti nesto neznam sta bi ti ja preporucijo jer ja imam program php i sanjim mi je lako raditi ono ubacivati buttone i tak to uglavno ja znam c++ namjeravam ga dobro usavrsiti a on mi nemoze pomoci oko webova ali zato imam vas .

06-03-2008 02:47 PM
_SchmRz_
_
*

Group: Team

Maky Wrote:
gledaj server side kod nemozes naci samo nauciti .To ti je npr.c++ ili php ili asp kao sto ti je on govorio a ima ih jos mnogo :ajax,java .Eh ako razmisljasis uciti nesto neznam sta bi ti ja preporucijo jer ja imam program php i sanjim mi je lako raditi ono ubacivati buttone i tak to uglavno ja znam c++ namjeravam ga dobro usavrsiti a on mi nemoze pomoci oko webova ali zato imam vas .

Ajax nije programski jezik.

Citat sa wikipedie:
"AJAX (Asynchronous JavaScript and XML), or Ajax, is a group of inter-related web development techniques used for creating interactive web applications."

Maky, Java nije server side jezik.
Maky, ti ne mozes nikako imati "php program" jer tako nesto ne postoji. PHP je programski jezik.

zero Wrote:
Sto je "fajl.aspx"? To sam moram napraviti ili sto?
Gdje dobijem server side kod i sta s njim moram raditi?

EDIT: Kada nadjem counter na internetu obicno radi pomocu php-a, valjda je onda moguce napraviti da se ti isti rezultati salju na mail ili tako nesto. I tutorial je to poceo objasnjavati

fajl.aspx je ASP .NET fajl, i da to moras sam napraviti. Umjesto njega mozes staviti PHP skriptu koja ce se ponasati kao brojac.
Server side kod pises ti (PHP, ASP[.net]).
Prvo napravi jednostavan brojac a onda pokusaj napraviti da salje na mail ili nesh slicno He he

zero, koliko sam primjetio ti si se trudio da nesto naucis o web programiranju/dizajnu. Ako neces da naucis PHP ili ASP[.net] ne vidim kako mislis ista nauciti o web programiranju He he

I have no drinking problems...
I drink....
Get drunk...
Fall down...
NO PROBLEM

This post was last modified: 06-03-2008 03:36 PM by _SchmRz_.

06-03-2008 03:31 PM
Maky
Novi korisnik
*

kak nemogu kad imam? lol

06-03-2008 05:43 PM
zero
Redoviti posjetitelj
**

Ja polagano ucim php ali nezam bas nesto. A sto se tice brojaca, kako da napravim taj jednostavni kod u phpu. Hvala _SchmRz_.

fora igra s dinosaurima
06-03-2008 05:46 PM
_SchmRz_
_
*

Group: Team

Maky, ti nemas PHP program, ali po tome sto si rekao, izgleda koristis neki WYSIWYG editor poput Dreamweaver-a, a PHP kod pises kao sto pises bilo koji drugi programski jezik...

zero Wrote:
Ja polagano ucim php ali nezam bas nesto. A sto se tice brojaca, kako da napravim taj jednostavni kod u phpu. Hvala _SchmRz_.

Imas dva nacina.
Prvi je da brojac zapisuje broj posjeta u neki tekst fajl, a drugi je da posjete zapisuje u neku tabelu u bazi podataka.

Izaberi jedan nacin pa vidi sta google kaze, ako ne uspijes nista naci onda se javi ovdje pa cemo pomoci.

I have no drinking problems...
I drink....
Get drunk...
Fall down...
NO PROBLEM
06-03-2008 05:58 PM
zero
Redoviti posjetitelj
**

Pronasao sam ovo. Sto treba raditi s onim DAT filom. Jeli to ispis posjeta ili? Uglavnom to je jedino sto sam nasao na internetu...Ccc
Ako hocete vi mi mozete objasniti ovaj nacin s .txt fajlom.
HVALA SVIMA jos jednom na pomoci!!!

fora igra s dinosaurima
06-03-2008 06:28 PM
Morrison
Forumaš

Uglavnom,ja ću ti sklempat jedan svoj ajax counter ako nađem vremena ili ako dotad ti ne riješiš već.
Nije teško ali vremena nemam na bacanje,vidjet ću navečer =)

06-03-2008 07:43 PM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: