Post Reply  Post Thread 
BBcode
Author Message
Tigh
Novi korisnik
*

Group: Registered
Status: Offline
BBcode

Radim sada neki web, i zelio bih napraviti nest malo bolje pa bih ubacio wysiwyg editor sa bbcodom. Probao sam traziti neke tutorijale na webu ali ih nisam uspio naci, skinio sam jednu stranicu sa bbcodom samo da vidim na koji nacin radi, na lokalnom serveru mi nije radila a kad bi mi internet bio ukkljucen radilo je. moze li netko ukratko to objasniti ili bar dati neki link sa tutorijalom.

hvala

21-02-2008 07:37 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy
____
*

Group: Webmaster
RE: BBcode???

Prvo moraš razlikovati bbcode od wysiwyg-a.

bbcode ti je ovo što mi koristimo na forumu, dakle ti klikneš na slovo B i on ti ubaci tagove [ b ] i [ / b ] koje se kasnije PHP-om parsiraju u < b > i < / b >

Dok ti je wysiwyg editor gdje stisneš na tipkovnici Ctrl+C i počneš pisat i odmah vidiš da je boldano. Primjer toga ti je TinyMCE

Sad, što ti zapravo želiš?

Pravila foruma

eBooks Network - download besplatnih e-knjiga
21-02-2008 08:26 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tigh
Novi korisnik
*

RE: BBcode

da nisam se dorbo izrazio. dakle zelio bih napraviti da mi iznad textaree budu neki gumbici, koji ce ubaciti dio koda ovako kao sto je forumu. znam za bb tagove, i znam za onClick="BBcode......" e sada me muci kako to da povezem.
nadam se da je sada jasnije Dobar

21-02-2008 11:12 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy
____
*

Group: Webmaster

Počeo sam sad nešto pisat al sam preumoran... ne mogu gledat više u ekran... sutra možda.

Pravila foruma

eBooks Network - download besplatnih e-knjiga
21-02-2008 11:23 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
tutorial
Redoviti posjetitelj
**

Quote:
da nisam se dorbo izrazio. dakle zelio bih napraviti da mi iznad textaree budu neki gumbici, koji ce ubaciti dio koda ovako kao sto je forumu. znam za bb tagove, i znam za onClick="BBcode......" e sada me muci kako to da povezem.

Prije nego ti netko ovdje počne objašnjavati kako to sve radi, pročitaj ovaj općeniti tutorial o izradi vlastite bbcode forme i bbcode parsera. Kako bi ti tutorial bio što jednostavniji za shvatiti, prouči regex (prvo lagani uvod, a zatim malo detaljnije). Osim toga, nije na odmet proučiti funkciju preg_replace. I da, počni učiti javascript.

Za sva daljnja pitanja se možeš, što se mene tiče, obratiti ovdje.

direktorij tutoriala seomag

This post was last modified: 22-02-2008 12:28 AM by tutorial.

22-02-2008 12:27 AM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: