Tutorijali.Net forum

Full Version: Forma za upis html-a
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Moze li se napraviti jedna forma u koju upisem html-om nesto, a to mi poslije izbaci na stranici? Po mogucnosti da se korisi baza podataka... Plzz help...
Ne znam na što točno misliš i što želiš upisati, ali može se. Treba ti neki serverski jezik (npr. php) koji će obraditi podatke, spremati ih u bazu i kasnije ih ispisivati na stranici. Probaj malo jasnije napisati što želiš kako bi mogao dobiti konkretniji odgovor.
html... znaci ja unesem html i on ga prikaze na stranici... nadam se da nije komplicirano He he
Treba ti najobičnija html forma, čije podatke će obrađivati već spomenuti serverski jezik (samo će uzimati podatke) i ispisivati ih na stranicu. Od php-a ti je dovoljno samo:

PHP Code:
<?php
$nekaVarijabla
=$_POST['nazivNekogPolja'];
echo 
$nekaVarijabla;
?>

Gornji php kôd ti je dovoljan za prihvaćanje i ispisivanje podataka, ali ti je veliki problem sigurnost ukoliko netko drugi ima pristup toj stranici - mogao bi napisati kôd koji bi ti srušio stranicu.
Ehh... Radimo igru jedan frend i ja... Sve ce biti u asp-u... Ovo mislim iskoristiti za savez... I, mogu li se ograniciti tagovi... Npr. moze se samo koristiti <a> i <img>... Moze li se to napraviti?
Kako vi mislite napraviti igru a neznate ni ovo? :S
Ma... on je skripter/programer, a ja dizajner... Samo... nije zavrsio sve o savez, pa sam ja to mislio napraviti...
Moja preporuka za ograničavanje tagova je korištenje regularnih izraza (regular expressions) i funkcije koja bi maknula nedopuštene tagova - funkcija mijenja nedopušteni tag *"ničime". S obzirom da koristite asp, pogledaj ovo.

*varijablu koja služi kao zamjena samo definiraš ovako: $nekaVarijabla=""; zato sam napisao "ničime" jer varijabla zapravo i nema neku vrijednost
asp ili asp.net?
asp... tutorijal thx, ali mozes li dati kod... bas i neznam engleski He he
Pages: 1 2
Reference URL's