Tutorijali.Net forum

Full Version: Molim Vas hitnu pomoć
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Ne znam kome se obratiti pa se obraćam ovome Forumu.
Naime, ja sam predsjednik Udruge koja je nedavno dobila prolaznu ocjenu na jednom natječaju, no dogodilo se to, da ključna osoba u tome natječaju je u međuvremenu preminula od posljedica prometne nesreće.
Ne pišem ovo ovdje jer mislim kako je ovo forum crne kronike, već stoga što se natječaj odnosio na dječiji festival u kojem bi se online zbrajali glasovi kao na Eurosongu. Pokojni član Udruge je bio programer po struci i on je znao to raditi. E sada smo u gabuli, jer vrijeme ističe, a mi to moramo dovršiti, a nemamo dovoljno novaca za platiti profesionalnog programera, odnosno unajmiti neki programerski studio.
Molim nekoga od Vas koji su na forumu neka mi pomogne u ovoj situaciji.
Unaprijed zahvaljujem
Jako mi je zao zbog "kljucne osobe". Moje saucesce.

Ja ne mogu biti od neke pomoci sto se tice samog programiranja, ali pruzi malo detalja. Je li mislis na nesto kao anketa preko koje se glasa i koja broji glasove?
Ma radi se o dječjem festivalu na kojem bi se online zbrajali glasovi.
Dakle, to je smotra školskih zborova. Kada svi zborovi otpjevaju svoje ide se sa glasovanjem, dakle, točno kao na Eurosongu. Na video platnu bi se prikazivali glasovi, jer bi kompjutor tehnički bili spojeni na video platno, odnosno na projektor koji bi to prikazivao na platno. No... Ovaj drugi dio nije problem. Problem je kako isprogramirati glasovanje.

Ja znam kako je pokojni član to nešto radio u Visual C# .NET + DirectX 9.0c. A sada kako i što... Bog će ga znati.

Nadam se kako me malo bolje razumiješ.
Hvala unaprijed.

hurmash1ca Wrote:Jako mi je zao zbog "kljucne osobe". Moje saucesce.

Ja ne mogu biti od neke pomoci sto se tice samog programiranja, ali pruzi malo detalja. Je li mislis na nesto kao anketa preko koje se glasa i koja broji glasove?
Znaci glasaci bi glasali na internetu (na nekoj stranici) a na platnu bi se prikazivali rezultati?
Ma ne nego bi se plejali u realnom vremenu. Dakle, kada netko ravnatelj xy škole kaže:
škola ghkh 1 bod, netko bi u programu kojega pod hitno treba napraviti, napravio određenu radnju kako bi se školi ghkh pribrojio jedan bod.
ma ja mislim kako ti jako dobro znaš o čemu ja pričam ali me zafrkavaš, zar ne
Nemoj tako vimberly,čovjek se trudi pomoći ti,nismo čitaći misli ali možemo pokušati pomoću.
Ja osobno nemam iskustva s takvim programiranjem ali ima na forumu ljudi koji mogu pomoći...
Kako sam ja to shvatio tebi treba da program ima dugme
za svaku skolu i kad neko klikne da se poveca za jedan bod.
To je barem lako.
Kad se klikne na dugme neka varijabla(npr. n)
se poveca za jedan.
Ispravite me ako grijesim.
ok ok... sorry ako sam bio neuljudan zadnji puta ali to je jer me frustrira ovo sve. smotra se približava - rokovi se bliže a ništa od toga još. grrrrrrr

sve u svemu zahvaljujem svima koji pokušavaju pomoći.

e sada je li se to radi preko dugmića ili telepatijom zbilja ne znam. Ali se vjerojatno radi o nekoj variabilnoj radnji, jer ako škola "a" ima 3 boda i netko joj dodjeli još sedam, znači da će joj se pribrojiti ta 3 boda i (grafički, ali i realno) preskočiti sve one koji imaju manje od 10 bodova (3+7=10). U koliko škola "z" ima 76 bodova i netko joj dodjeli još 5 bodova, pribraja joj se tih 5 bodova (i grafički i realno) i ona sada ima (i grafički i realno) 81 bod i preskače na ljestvici sve one koji imaju manje od 81 boda, a više od 76 bodova.
Pa programiranje sto se tice dodavanja bodova nije tesko.
Ali stvarno nemam ideju kako bi moglo to graficki da se uradi.
Mozda _SchmrZ_ zna.
Pretpostavljam da se pod grafički smatra samo prikaz bodova i tablice. Ako je tako, to bi se sve moglo riješiti upotrebom Ajaxa. Kada se klikne na određeni gumb pokrene se funkcija koja prosljeđuje određene bodove php ili asp skripti, skripta sve to obrađuje i vraća vidljiv rezultat, odnosno vraća tablicu s novim bodovima i eventualnim promjenama. Radi jednostavnosti, svaku bi školu, zajedno s bodovima, smjestio u bazu podataka.
Pages: 1 2 3
Reference URL's