Tutorijali.Net forum

Full Version: Ugradnja adsl-a
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Ovako evo napokon je mreza peosla i kroz moje naselje i uskoro cu dobiti sve dijelove za adsl internet pa me zanima kako da sam to spojim tj kako bi isla "samougradnja" kako oni kazu jer je malo glupo dati 500-tinjak kn tehnicaru z par minuta posla.

Confused
Ugradnja ti je besplatna ako potpisuješ ugovor na godinu ili dvije nisam siguran.
Oni su ti DUŽNI ugraditi.....na godinu dana se potpisuje ugovor.
besplatno je kada uzmeš ugovor na jednu godinu (1 kn plača) a paprenije je kada kupuješ bez obveze..
dakle..prva je bolja opcija ^^
Morrison Wrote:dakle..prva je bolja opcija ^^

No shit Hammer
Besplatno...kako su rekli...besplatna ugradnja i komponente (adsl modem, spliter i kablovi te ostale sitnice kao izolirka, konektori... He he). Ima i opcija da si sam instaliraš, ali je bolje da oni kad imaju opremu za ispitat liniju i to. To mu je 20-tak min posla ak je "teren" uredu (tel. utičnica, kvaliteta signala...). Naravno, ako potpišeš ugovor na 12/24 mjeseca
pae naravno da je besplatno ...

a sto se tice ugovora od godinu dana, meni je istekao odavno a jos ga koristim i placam po istim cijenama kao prije .... 18 evrica 5 gb
Mislim da neču ništa novoga reći,ali je bitno spomenuti da tehničar iz T-coma kada dođe on postavi samo liniju i sa svojim laptopom i svojim korisničkim imenom i lozinkom isproba povezivanje,što je tek pola posla !!!
Poslovna politika mu brani da na korisničkom računalu napravi povezivanje sa korisnikovim korisničkim imenom i lozinkom da ne dođe do zloupotrebe !

Znači kada on to sve postavi i isproba trebaš nači ( ako ne znaš sam ) osobu od povjerenja da napravi povezivanje ! Svakako traži od te osobe da ti u Favorite spremi "https://user.t-com.hr" ! Na toj stranici koristeči svoje korisničko ime i lozinku možeš promjeniti lozinku tako da bude samo tebi poznata,jer ako se netko prijavi sa tvojim korisničkim imenom i lozinkom i napravi povezivanje onda promet sa internetom ( odnosno MB ) dolaze tebi na naplatu !

Isto tako važno je napomenuti da je najbolje ( barem prema mome iskustvu ) ADSL bi trebao povezati sa mrežnom karticom a ne preko USB-a jer je veza stabilnija iako pokazulje prilikom povezivanja da je brzina veća.Ta brzina koju pokazuje prilikom povezivanje je brzina komunikacije između ADSL-a i računala i nema nikakve veze sa stvarnom brzinom na internetu.
Stvarnu brzinu češ vidjeti kada budeš nešto skidao obrati pažnju na ono ispred Kb/sec ,to je stvarna brzina !

Nadam se da sam pomogao Hmmm
Ja mislim da ako se potpiše ugovor u t-comu tehničari ti nisu dužni spojiti opremu , potpisom ugovora jedino što dobivaš besplatno je oprema(ruter) . Imaš ona samoinstalacijski paket to ti je ono da sam sebi spojiš opremu i druga opciju da platiš tehničarima da ti spoje ( a to ja nebi nikad uzeo, platiš mnogo novaca za 5 minuta posla ). Ako si uzeo samoinstalacijski paket, a vjerujem da jesi Dobiti ćeš paket od t-coma, u kojem se nalazi ruter spliter i kablovi. U spliteru imaš tri utićnice line, phone i internet. U line ide telefonski priključak iz zida , u phone ide telefon a u internet ide kabel iz rutera . Ruter spojiš na napajanje , i još spojiš reter preko mrežnog kabla( to je onaj žuti ) na kompjuter. Nakon ovoga sve što trebaš napravite je konfigurirati ruter , to je ono sa 192.168.1.1. Sada neću dalje pisati upute kako se to radi jer nema smisla , sve to imaš objašnjeno u knižici koju ćeš dobiti sa ruterom , čak imaš slike kako sve spojiti i konfigurirati . Ako ne uspješ to sam izvesti zovi njihov broj za samoinstalacije 062 900 000. Tamo će ti operator reći sve detaljne upute kako spojiti šta , naravno taj broj nije besplatan , plaća se koda zoveš nekog na fiksnu liniju , svakako puno jeftinije od plaćanja oko 300 kn tehnićaru
U praksi tehničar spoji opremu (besplatno), a sad da li je on to dužan ili ne to je njihova stvar...
Pages: 1 2
Reference URL's