Tutorijali.Net forum

Full Version: Providna slika
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Poštovanje:
Novi sam na Vašem forumu i molim za pomoć.
Kako u photoshopu obraditi sliku da bude prozirna pozadina?,kojim alatima se to radi?,dali se transparency opcija uključuje na početku obrade ili pri spremanju?,dali se nakon obrade slika može smanjiti,a da ostane prozirna pozadina???
Unaprijed se zahvaljujem !!!
snimi u gif ili png format, to su formati koji podrzavaju transparency. (kada otvaras novi dokument u PS-u, nemoj staviti da background bude "background-color" niti "white", background treba biti transparent.
Ja sam odabrao u :File>New...>Background Contents>Transparent.,i pojavi se prozor dokumenta sa sivo bijelim kockicama.Kada idem:File>Open i izaberem slike Picture-1-_032,ona se otvori u novom prozoru dokumenta gdje background nije transparent več kada pozadinu izrežem sa Lasso Tool ona bude siva jednostavno ne znam kako da to riješim.Pošto sam novi na ovome Forum-u dali postoji mogučnost da podignem sliku koju želim da obradim da to neko odradi ili da npr.napravim nekakav link(molim detaljno objašnjenje za podizane slike za obradu)
H V A L A !!!
Možeš to napravit na dva načina. Prvi ti je da sliku staviš na neki besplatni host, npr. imageshack i na forum kopiraš link na sliku. Drugi način je da sliku staviš direktno na forum kao thumbnail, a to možeš napravit kada pišeš post.
pa kada izrezes sa lassom, prebacis na onaj gdje je transparent :)
http://img263.imageshack.us/my.php?image...0322of.jpg
Nadam se da če link sa slikom raditi pa ako neko može neka mi to riješi

H V A L A
Heh, normalno... gledaj:

Otvoriš tu svoju sliku normalno, stisneš Ctrl+A da ti označi cijelu sliku -> Stisneš Ctrl+C da ti kopira tu sliku. Napraviš novu sliku onako File -> New i staviš transparent. Zatim u tu transparent sliku kopiraš onu (Ctrl+V) i onda režeš lasso toolom ili čime hoćeš... Ili kao što kaže hurmash1ca nakon što izrežeš možeš kopirat
Haval Vam lijep napokon sam uspio uz Vašu svesrdnu pomoč !!!
Obrezao sam sliku i uspjelo je - pozadina je providna,ali nisam uspio u nakani za koju sam obrezivao svoju sliku!!!
Naime pokušavam izraditi svoju stranicu pomoču dreamweavera i donekle uspjevam u tome iako sam još daleko od kraja.Ako pogledate moju stranicu koja se nalazi na http://www.oriovacki-billy.com ,sliku koja se trese htjeo sam napraviti sa prozirnom pozadinom tako da ispadne kao da pleše,ali ne ide iz nekih meni nepoznatih razloga ???
Još jednom se zahvaljujem na pomoči i ako ima netko kome mogu ja pomoči oko Dreamweavera neka slobodno postavi pitanje.
Još jednom H V A L A
Ja ne vidim da se išta trese... a i preporučio bih ti da se ostaviš "učenja" dreamweavera jer od tog nemaš ništa, radje uči html i css...
Treba instalirati novi JAVA software sa stranice http://www.java.com kod mene se vidi kako slika pleše.Upravo sam sada deinstalirao JAVU i pogledao svoju stranisu i ne miče se,a kada sam ponovo skinuo i instalirao opet radi kako treba.
Pages: 1 2
Reference URL's