Tutorijali.Net forum

Full Version: Optimizacija za Operu i FF
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pozdrav ljudi!!!

Vidim da vam stranica vrlao dobro napreduje, keep up the good workPalac-gore


Daklem, trebam pomoc....
Napravio sam stranicu u PS-u, slicao je u Fireworksu i obradio/dodao text u DW-u. I onda mi nastaje problem: Stranica se super otvara u IE ali u Operi i FF je cijela rastrkana, izmedju svih slice-ova nastane rupa :)
O VandaL dugo te nije bilo, welcome back Namigivanje Palac-gore

To je najčešći problem koji se javlja svima a ne samo tebi. Do toga dolazi zbog nekompatibilnosti browsera odnosno ne pridržavanja pravila prikaza ili ti nisi pravilno napisao kod stranice. Prije nego optužiš browsere da ti krivo prikazuju stranice pogledaj da li ti je kod validan. To možeš vidjeti ovdje

Ali sudeći po tome da ti radi u IE-u a ne radi u Operi i FF-u vjerojatno ti kod ne valja, jer Opera i FF puno bolje prikazuju stranice jer se drže pravila.

Kad inače praviš stranicu uvijek je pregledavaj sa FF-om ili Operom jer će je onda vjerojatno (uz možda male prilagodbe) ispravno prikazati i IE.
Thx...

Ovako validator sam vec probao, pokazuje mi na par sitnih gresaka kao tipa visak <ALT="0"> i tako te neke "sitnice, ostalo je sve u redu.....ima ih 2 ili 3....

I da uvjek pregledavam se Operom pa FF i nakraju IE :)
Onda probaj prilagođavati toliko dok ne bude dobro na FF-u i Operi.
Lol, a kako to?
Pa ako radiš recimo u Dreamweaveru, namještaš sve (dizajn i ostalo) sve dok ne namjestiš tako da ga recimo Firefox ne prikaže baš onako kako ti želiš.
Reference URL's