Tutorijali.Net forum

Full Version: Refresh stranice
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Zdravo,

Evo nene neznalice koji ima jedno pitanjce.

Zanima me kako mogu napraviti refresh stranice.
Ovo je kod koji imam zasada
Code:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>guestbook</title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<!-- saved from url=(0013)about:internet -->
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="650" height="400" id="guestbook" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="guestbook.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="guestbook.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="650" height="400" name="guestbook" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>
</body>
</html>


Sada isprobavam jedan guestbook koji se treba refreshati nakon šta je poruka upisana, al to ne radi pa mene zanima kako to izvesti ponoću html-a ili javascripta.

U konačnici taj guestbook treba bit u flashu pa to treba flash napravit a trenutačno ne radi, a ja nemam pojma zašto.

Hvala
Ok, a možeš li mi prvo reći zašto ti treba refresh nakon upisa (s obzirom da se odmah poruka ispiše)
To sam htio napisat kao edit jer sam našao grešku. Krivo sam napiso slovo u php-u.

Edit mi je isteko a drugi post nije htio spojit pa sam to stavil pod obavijesti.

Sad me zanima kako napraviti da se html bazirana stranica refresha recimo svakih 5 -10 minuta sama, a ne da user mora stisnuti reload/refresh gumb i dal je to moguće.
Code:
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="60">

Gdje 60 predstavlja broj sekundi

60x5 = 300 znači za 5 minuta treba upisat 300
Dobro to mi je sad jasno.

Ajmo dalje.
Kad se gleda tko je online ta stranica se sama refresha s ovim kodom
Code:
<meta http-equiv="refresh" content="60;URL=online.php" />

Dal se ovaj kod može iskoristit recimo kad user loada index.html koji sadrži ovaj kod iznad i on refresha neku x stranicu prije nego je user došao na nju il bi taj komad koda trebo stavit na tu X stranicu?
EDIT: Proba spajanja
Dosta zbunjeno... ne kužim
Recimo stavim kod za refresh na index.html al da refresha stranicu galerija.html tako da kad user dođe na galerija.html stranicu ona je već refreshana. Il se to radi tak da jednostavno stavim kod iz tvojeg posta na galerija.html stranicu pa se ona refresha kad se klikne link prema njoj.

Ja sam malo glup šta se html-a i takvih stvari tiče. Mogu čitat(75%) al neznam pisat ništa. Jedva sam naučil kako promijenit marginu i padding sa stranice koju generira flash, a i to imam zapisano u jednom .txt fileu ak zaboravim da mogu pogledat.

Hmmm ovak izgledam kad pokušavam uredit neš u html-u
Al ne kužim zašto to hoćeš napravit. Ti kad staviš link na indexu za galerija.html i kad netko klikne na taj link galerija se naravno mora refreshati da bi se otvorila. Ne kužim zašto postavljati dodatni refresh kad se ona pri svakom otvaranju refresha. Hmmm
Ne refresha se u svakom browseru nego u nekima ti otvori ono šta je u chashu, a to ja neću. Oću napravit da user nemora sam kliknut refresh ili reload ovisno o browseru.
<script language=" JavaScript" >
function reloadanje()
{
window.location.reload();
}
</script>


<Body onLoad="reloadanje()" >
Pages: 1 2
Reference URL's