Tutorijali.Net forum

Full Version: NOD32 karantena
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Imam dosta virusa u karanteni, da li se ti virusi trebaju brisati ili ostaviti u karanteni? Prije sam imao avast i brisao sam viruse iz karantene, pa mi je pocelo govoriti kako mi fale datoteke u system32, ukratko racunar je poceo da kako da se izrazim "us...o radi".
Moje mišljenje je da se virusi moraju brisati čim ih antivirus pronađe, bez ikakvog stavljanja u karantenu jer to može samo dovesti do kasnijih problema - virusi su još uvijek u kompu, mogu se nehotično osloboditi, itd..

Većina ljudi u potrazi za najboljim antivirusnim programom na kraju se odluči na neki za kojeg su po forumima svi napisali da najbolje pronalazi viruse..
Ne kažem da nije bitno kako ih antivirus pronalazi, ali po meni, puno bitnije od postotka pronalaženja je kako ih briše, i da li je ta radnja brisanja komplicirana za nekog tko se ne kuži previše u to.

Kao što sam ti već naveo u drugoj temi, reinstalacija windowsa bi bila najbolje rješenje.
Ne zelim rusiti sistem, nego me zanima jedna stvar, a to je: Koliko znam kad je neki fajl zarazen on bude prebacen u karantenu i sad me zanima ako ga izbrisem da li ce Windows i dalje normalno raditi jer ima hrpa tih nekih faljova iz system32 folder-a???
Možeš obrisat sve fajlove koji su u karanteni, bez brige. U karanteni nisu zapravo originalni fajlovi. Originalni su obrisani (dezinficirani ili kako već), dok je kopija zaraženog fajla u karanteni.
OK, hvala, moze LOCK.
Reference URL's