Tutorijali.Net forum

Full Version: Bug ili... ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Ovo mi se stalno pojavljuje prilikom paljenja i nezz sta je to i nezz kako da se toga rijesim:

[Image: 45178f23ba.jpg]

Pokusao sam pronaci taj exe i izbrisati ali nisam ga uspio pronaci, skenirao sam citav kompjuter ali uvijek javlja da nema nikakvih problema (NOD32), koristio sam i CCleaner i opet nista. Ako to nije nikakav spyware ili virus da li da jednostavno namjestim da pokrece bez pitanja? Sta da radim???
Pa piše ti "From", to ti je putanja do fajla. Uključi da ti prikazuje skrivene foldere i fajlove i onda ga pronađi i obriši.
Gogy Wrote:Pa piše ti "From", to ti je putanja do fajla. Uključi da ti prikazuje skrivene foldere i fajlove i onda ga pronađi i obriši.

Ma znam to, pokusao sam ali ga jednostavno nema, ima hrpa foldera u application data i sve sam ih pregledao i nema ga, u trazilici sam pokusao sa H4y73 i sa H4y73.exe (ukljucio sam opciju da trazi i skrivene datoteke) ali opet nije bilo nikakvih rezultata.

A sad mi se pojavio jos jedan problem. Otkako se to pocelo pojavljivati, sporije radi, nekad i zamrzne, skenirao sam opet da nema neki virus i nema, ali sam onda sa net-a skinuo i Spyware Terminator i sa njim skenirao i kao rezultat tog skeniranja sam dobio da imam virus i to da mi je ustvari exe fajl od NOD32 virus, medjutim kad sam exe fajl(xxx.exe) od NOD32 skenirao sa samim NOD-om kaze da nema virusa.
Ako ti se to počelo dešavat jučer/prekjučer ili tako nekako, napravi System Restore (ofc ako je uključen). To mi se čini kao najlakša solucija.
Gogy Wrote:Ako ti se to počelo dešavat jučer/prekjučer ili tako nekako, napravi System Restore (ofc ako je uključen). To mi se čini kao najlakša solucija.

Pokusao sam par puta, ali uvijek govori da vracanje nije dovrseno, u racunalu nisi izvrsene nikakve promjene.
Imas li jos kakav prijedlog?
Znas li ti ili neko drugi sta je H4y73.exe, ako nije stetno da namjestim da se pokrece bez pitanja...
Probaj skenirato sa malwaresbytes ja mislim da je malware ali nisam ti 100% siguran!
danielvast Wrote:Probaj skenirato sa malwaresbytes ja mislim da je malware ali nisam ti 100% siguran!

Skenirao, opet nista...
Ako si skenirao sa većinom poznatijih antivirusnih/antispyware programa, ne znam šta bi ti još predložio. Probaj pokrenit live cd neke distribucije Linuxa pa preko njega pokušaj naći fajl, makar sumnjam, jer vjerojatno se taj .exe stvara prilikom bootanja Windowsa.

Probaj Start -> Run -> msconfig -> enter, pa vidi da li tu ima sumnjivih procesa pri dizajnju windowsa.
Gogy Wrote:Ako si skenirao sa većinom poznatijih antivirusnih/antispyware programa, ne znam šta bi ti još predložio. Probaj pokrenit live cd neke distribucije Linuxa pa preko njega pokušaj naći fajl, makar sumnjam, jer vjerojatno se taj .exe stvara prilikom bootanja Windowsa.

Probaj Start -> Run -> msconfig -> enter, pa vidi da li tu ima sumnjivih procesa pri dizajnju windowsa.

Hmmm, uspio sam pronaci Start Up-u taj H4y73.exe, interesantno nasao sam tacnu putanju i opet ga nema, to mi fkt cupa zivce, no smaknuo sam kvacicu pa se evo vise ne pojavljuje. HVALA NA POMOCI :)

Ima jos jedan mali problem: Kad se konektujem na internet zna ponekad da zamrzne pa da ne bih gasio laptop poklopim ga da ode u Standby mode, i kad ga ponovo pokrenem on se odmrzne ali se nekad pojavi nesto Adapter is off. Uglavnom kad se konektujem na net jednostavno zamrzne, nekad nakon 2-3 sec odledi ali vecinom se mucim (cekam 5/10 min da odledi ili uradim ono sa Stanby). Eh, sta sad trebam uraditi da mi se to ne desava, mislim znate li u cemu je problem???
Ja sam pokusao da napravim novu konekciju ali se opet isto desava.
Ne vjerujem da je to do konekcije. Teško je bilo što reći ovako napamet. Probaj firewall privremeno isključit pa vidi. Ali može biti zaista bilo šta.
Pages: 1 2 3
Reference URL's