Tutorijali.Net forum

Full Version: pomoć-hitno
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
http://www.easy68k.com/
Simulator EASy68K je simulator CISC računala Motorola 68 000.

HITNO!!! POMOĆ MOLIM!!!
Molila bih sve koji znaju raditi programe u asembleru da mi pokušaju pomoći. Na prvom linku skine se simulator i u njemu se nalazi EDIT68K.exe – editor za pisanje i provjeru sintakse asemblerskih programa te SIM68K.exe – simulator za pokretanje asemblerskih programa.
Moj zadatak glasi : Učitajte neki tekst preko tipkovnice. Učitajte drugi tekst iz datoteke. Ispišite oba teksta na ekran. Odredite i ispišite da li su radi o identičnim tekstovima.
Zahvaljujem unaprijed.
Nije mi samo jasno zašto je tako teško pročitati pravila foruma i pridržavati se istih što je mala cijena za pomoć koju možeš dobiti. Razumijem kada to uradi neki klinac od 11 godina (svaka čast izuzecima) ali koliko sam skontao ti si vjerovatno na faksu.

Evo pravila koje si prekršila pa preuredi svoje pitanja u skladu sa njima:
  • Naslov teme odnosno topica mora biti u skladu sa sadržajem posta. Dakle zabranjeno je pisati naslove tipa "Pomoć", "Help", "Pomozite", "Problem", "Zašto neće" i slični naslovi. Cilj nam je imati pregledan i pretraživ forum.
  • Zabranjeno je pisanje postova VELIKIM SLOVIMA jer se to smatra vikanjem. Također je zabranjeno imenovanje tema velikim slovima.

Eh sad što se tiče tvog pitanja... Pošto je assembler specifičan po tome da nije portabilan između raznih procesorskih arhitektura ne bi bilo loše da si postavila i neku dodatnu literaturu ako je imaš. Jesi počela raditi taj zadatak, ako jesi dokle si došla?
Reference URL's