Pozdrav,
evo dobio sam novi router, pa mi treba nova skripta za mijenjanje IP-adrese. Ona od starog routera više ne vrijedi (jer se spajala preko telneta..a na ovaj novi se ne mogu spojiti preko telneta).
Palo mi je na pamet da bi to moglo ići s web programiranjem (pošto se mogu kroz browser spojiti na router i ručno mijenjati IP). Sad, zanima me bi li se to moglo PHP-om, i na koji način bi se trebao ulogirati?
ma samo resetiraš routera i dobiš drugi ip, sigurno :)
Da, znam :) ali to dugo traje, a ručno ga promijenim za 5 sekundi..
Samo što bi volio da nakon svakog downloada program sam pokrene skriptu pa nastavi download (ovako dok nemam skriptu, moram uvijek biti uz komp kako bi ručno promijenio).
Uglavnom, kako da javascriptom simuliram klik ako button nema ID?
Ovo je kod:
Code:
<input type="submit" value="Renew WAN IP Address Lease" onclick="RenewNatLeaseNow();">
pa samo pozovi funkciju: RenewNatLeaseNow()
Neznam kako, jako sam loš u ovome.
neznam uopće da li se to može nakon ovog smiješnog načina na koji se ulogiram..
PHP Code:
<html>
<body>
<a href="http://username:password@192.168.0.1/RgSetup.asp" id="dynLink"> IP-changer </a>
<script type="text/javascript">
function init(){
var linkPage = document.getElementById('dynLink').href;
window.location.href = linkPage;
}
onload=init;
</script>
<body/>
<html/>
Ovo me odvede do stranice na kojoj mogu kliknuti navedeno dugme za promjenu.. i dalje neznam što da radim.
Evo dugmeta koja se nalaze na stranici:
Code:
<input type=submit value="Renew WAN IP Address Lease" OnClick="RenewNatLeaseNow();">
<input type=submit value="Apply" OnClick="return SetLanIpAddress();">
<input type="hidden" name="WanLeaseAction" value=0>
<input type="Submit" value="Apply" align="MIDDLE" onClick="ApplyRgSetupButton(); return CheckValueRange();">
<input type="hidden" name="ApplyRgSetupAction" value="0">
Ja trebam kliknuti samo na ovo prvo (a ono je možda povezano s ovim skrivenima, neznam)..
U privitku je skripta koju router koristi za promjenu.
Eto, možda mi možete pomoći.
Neznam točno o čemu se radi mozda da uključiš JS file i onda samo na onload staviš funkciju koju treba izvršiti:
Code:
<html>
<head>
<title>Nesto_za_nesto</title>
<script type="text/javascript" src="mjesto_gdje_se_nalazi_js_file.js"></script>
</head>
<body onload="funkcija_koja_treba()">
</body>
</html>
sa watIN bibliotekom i C#-om to je par minuta posla...
http://watin.sourceforge.net/
otvori se jednostavno .NET program, otvori web stranicu koju god treba, uradi par unosa i klikova di treba, i stvar riješena...
Možeš li mi objasniti kako da instaliram ovaj watIN, probao sam po onome kako su oni objasnili na stranici, ali nisam uspio. Instalirao sam Visual Studio 2010.

LoL nije to program, to je kontrola, za to treba znati programirati