Tutorijali.Net forum

Full Version: Umrezavanje
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Dobio sam konacno lap-top i sada treba da ga umrezim sa ovim desktop racunarom, jer treba da preuzmem neke fajlove, muziku i sl. hajd pomazite ... uvezao sam ih onim UTP telefonskim kablom i onda svi ostali moji pokusaju su bili uzaludni ... na oba je instaliran XP sp2 ... hajd pomazite i ovo mi je hitno
E ovako uspio sam ih umreziti koristeci blooetoth, i radi fino ... moze li se sada internet veze ( ADSL ) dijeliti koristenjem bloetootha ?
Preporučujem ti da koristiš mrežne kartice, ako ih nemaš, nova je oko 7KM :) I onda ih povežeš sa crosswire mrežnim kablom.
kako da povezem koristeci mrezne kartice, imam desktop racunaru, valjda ima i u laptopu... i povezao sam iz i ono dodjeljivao ip i sve ali jock
Sigurno ima i u laptopu.
Ne mozes sa obicnim UTP kablom.
Kao sto ti je schmrz rekao, potreban ti je crosswire kabal, samo za dva računara.
Mozes ga kupiti, a mozes i sam napraviti ukoliko imas alat.
Možda negdje u blizini imas internet klub gdje prave te kablove, provjeri. :)
utor za crosswire kabl je malo siri nego za obicni telefonski prikljucak...

spojis desktop racunar sa laptopom i ides na konekciju za net izaberes properties izaberes zadnju karticu i cekiras tamo 2 jedina polja. ne sjecam se napamet sta pise pored njih (koristim vistu).

radio sam 2 godine u internet clubu pa ako zapnes javi se ovdje Namigivanje
umrezio sam ih preko adsl-a sada me jos interesuje kako da sharujem podatke?
nisam htjeo pravit novi Topic, pa cu evo pitat ovdje.

Dal je moguce umrezit dva laptopa preko wirelessa od kojih svaki posjeduje integriranu wireless karticu.
ako jeste moze objasnjenje?
Naravno da je moguce samo ces nam morati dati jos neke informacije kao naprimjer koji je operativni sistem.
Da,mozes. To se zove ad hoc konekcija, racunar sa racunarom direktno.
Pages: 1 2
Reference URL's