Tutorijali.Net forum

Full Version: Čita DVD, a neće CD?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Stavio sam (kao i ne znam koliko puta do sada!) snimati CD preko Nere i odjednom stane na 51 %, javi neku grešku, i od tada komp uopće ne prepoznaje niti jedan CD koji stavim, ali DVD svaki čita- dok za svaki CD javlja, tj. uopće ne javlja da sam ga ubacio u komp, nego javlja da je prazno!
Čuje se kako ga pokušava zavrtiti (neke), ali ne ide.

SONY DVD RW DW-Q30A- to je pržilica.

Pa nije valjda već za smeće!?

Confused Ccc

tnx!
Palac-gore
Nisam potpuno siguran u čemu je problem, ali znam da općenito Sony-eve pržilice nisu baš nešt...

Pitat ćemo daMassu ili d@d-a možda oni znaju, ali ja mislim da ti to više ne valjda ako neće nijedan CD očitat...
Ma Sony-eva optika baš i nije nešt...

Može biti problem u samom hardveru (100% je hardver). Ako je moguće probaj  "pročitat" CD s drugim čitačem i ako radi znači problem je u samoj pržilici.

Za smeće ti neće biti kad ti rade DVD-i. Ako stvarno neće raditi, onda ti preporučujem samo da kupiš DVD čitač i miran si.

Ovo 100% zeza nešt u pržilici. A reci, kad staviš CD, jel svjetli žaruljica kao da čita?
Na nekina svijetli-pokušava nešto valjda pročitati, a na nekima zablica i to je to.

A jebi ga......
Tak je i meni stara LG-ova... onak čuje se da neš pokušava i onda odustane... to je znak da joj je prošo vijek trajanja :)

A sad, ako ti je dosta samo za čitanje DVD-a onda si ju ostavi...
Da, upravo tako.........:(

Moram vidjet, možda vrijedi garancija!
Ccc:ccc:

A može sad preporuke za novu- koja neće krepati za pol godine, i koja nije baš jako skupa?
Happy

Naravno da mi nisu dosta samo DVD-ovi.......Happy

P.S.
znate možda zašto se to desilo!?

naftaš Wrote:
Da, upravo tako.........:(

Moram vidjet, možda vrijedi garancija!
Ccc:ccc:

A može sad preporuke za novu- koja neće krepati za pol godine, i koja nije baš jako skupa?
Happy

DVD pržilice... Plextor, al su malo skupe... Pioneer je najbolji omjer cijene i kvalitete ali niko ti ne može garantirat kad će mu se desit tak šta...

Quote:
P.S.
znate možda zašto se to desilo!?

Dešava se, to se jednom mora desit, jednostavno pržilici izađe rok trajanja (možda i preuranjeno) pogotovo ako se puno unutra vrte cd-ovi i dvd-ovi...

To je normalna pojava, ali ja sam recimo doživio nenormalnu pojavu (iako u zadnje vrijeme čujem da se i drugima to dešava) eksplodirao mi je cd u DVD romu... i naravno onda više ne služi ničemu jer je uništen...

Znam da ovo nema veze s mojim, gore navedenom, problemom, al jel možda tak nešto?

To sam negdje našao:

Koristite li 2 optička pogona?
Npr. DVD-Rom + CD-Writer/Rom

Ali nemožete natjerati svoj CD-RW da radi normalno,a vaš DVD-Rom radi samo kao standardni CD-Rom i jednostavno ne čita DVD-medije?

Evo kako riješiti problem
Uđite i Device Manager(FAQ) kliknite na "ATA/ATAPI controlers" i otvorite "Secondary
IDE channel"kliknite na "Advanced Settings": Ako je vaš DVD-ROM "master",a CD-RW je "slave"promjenite "device u 0": Transfer Mode to "PIO Mode"u padajućem meniu... ili ako je vaš CD-RW master,a DVD je slave (što je najčešće) promjenite "device" u 1: transfer Mode to "PIO Mode"... i restartajte računalo!

ja napravim obrnuto Happy
Sad mi ništa nije jasno, jesi li ti riješio svoj problem ili...?

Gogy Wrote:
DVD pržilice... Plextor, al su malo skupe... Pioneer je najbolji omjer cijene i kvalitete ali niko ti ne može garantirat kad će mu se desit tak šta...

plextor ili pioneer moj izbor

Gogy Wrote:
Dešava se, to se jednom mora desit, jednostavno pržilici izađe rok trajanja (možda i preuranjeno) pogotovo ako se puno unutra vrte cd-ovi i dvd-ovi...

..ili ako su cd/dvd prljavi

Gogy Wrote:
To je normalna pojava, ali ja sam recimo doživio nenormalnu pojavu (iako u zadnje vrijeme čujem da se i drugima to dešava) eksplodirao mi je cd u DVD romu... i naravno onda više ne služi ničemu jer je uništen...

meni je pri brzini od 32x u NECovom (ja mislim da je NECov bio) cdromu cd lansiran brzinom zvuka u zid.... BUUM!

Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's