Stavio sam (kao i ne znam koliko puta do sada!) snimati CD preko Nere i odjednom stane na 51 %, javi neku grešku, i od tada komp uopće ne prepoznaje niti jedan CD koji stavim, ali DVD svaki čita- dok za svaki CD javlja, tj. uopće ne javlja da sam ga ubacio u komp, nego javlja da je prazno!
Čuje se kako ga pokušava zavrtiti (neke), ali ne ide.
SONY DVD RW DW-Q30A- to je pržilica.
Pa nije valjda već za smeće!?
tnx!

Nisam potpuno siguran u čemu je problem, ali znam da općenito Sony-eve pržilice nisu baš nešt...
Pitat ćemo daMassu ili d@d-a možda oni znaju, ali ja mislim da ti to više ne valjda ako neće nijedan CD očitat...
Ma Sony-eva optika baš i nije nešt...
Može biti problem u samom hardveru (100% je hardver). Ako je moguće probaj "pročitat" CD s drugim čitačem i ako radi znači problem je u samoj pržilici.
Za smeće ti neće biti kad ti rade DVD-i. Ako stvarno neće raditi, onda ti preporučujem samo da kupiš DVD čitač i miran si.
Ovo 100% zeza nešt u pržilici. A reci, kad staviš CD, jel svjetli žaruljica kao da čita?
Na nekina svijetli-pokušava nešto valjda pročitati, a na nekima zablica i to je to.
A jebi ga......
Tak je i meni stara LG-ova... onak čuje se da neš pokušava i onda odustane... to je znak da joj je prošo vijek trajanja :)
A sad, ako ti je dosta samo za čitanje DVD-a onda si ju ostavi...
Da, upravo tako.........:(
Moram vidjet, možda vrijedi garancija!

:ccc:
A može sad preporuke za novu- koja neće krepati za pol godine, i koja nije baš jako skupa?
Naravno da mi nisu dosta samo DVD-ovi.......
P.S.
znate možda zašto se to desilo!?
Da, upravo tako.........:(
Moram vidjet, možda vrijedi garancija!

:ccc:
A može sad preporuke za novu- koja neće krepati za pol godine, i koja nije baš jako skupa?
DVD pržilice... Plextor, al su malo skupe... Pioneer je najbolji omjer cijene i kvalitete ali niko ti ne može garantirat kad će mu se desit tak šta...
P.S.
znate možda zašto se to desilo!?
Dešava se, to se jednom mora desit, jednostavno pržilici izađe rok trajanja (možda i preuranjeno) pogotovo ako se puno unutra vrte cd-ovi i dvd-ovi...
To je normalna pojava, ali ja sam recimo doživio nenormalnu pojavu (iako u zadnje vrijeme čujem da se i drugima to dešava) eksplodirao mi je cd u DVD romu... i naravno onda više ne služi ničemu jer je uništen...
Znam da ovo nema veze s mojim, gore navedenom, problemom, al jel možda tak nešto?
To sam negdje našao:
Koristite li 2 optička pogona?
Npr. DVD-Rom + CD-Writer/Rom
Ali nemožete natjerati svoj CD-RW da radi normalno,a vaš DVD-Rom radi samo kao standardni CD-Rom i jednostavno ne čita DVD-medije?
Evo kako riješiti problem
Uđite i Device Manager(FAQ) kliknite na "ATA/ATAPI controlers" i otvorite "Secondary
IDE channel"kliknite na "Advanced Settings": Ako je vaš DVD-ROM "master",a CD-RW je "slave"promjenite "device u 0": Transfer Mode to "PIO Mode"u padajućem meniu... ili ako je vaš CD-RW master,a DVD je slave (što je najčešće) promjenite "device" u 1: transfer Mode to "PIO Mode"... i restartajte računalo!
ja napravim obrnuto

Sad mi ništa nije jasno, jesi li ti riješio svoj problem ili...?
DVD pržilice... Plextor, al su malo skupe... Pioneer je najbolji omjer cijene i kvalitete ali niko ti ne može garantirat kad će mu se desit tak šta...
plextor ili pioneer moj izbor
Dešava se, to se jednom mora desit, jednostavno pržilici izađe rok trajanja (možda i preuranjeno) pogotovo ako se puno unutra vrte cd-ovi i dvd-ovi...
..ili ako su cd/dvd prljavi
To je normalna pojava, ali ja sam recimo doživio nenormalnu pojavu (iako u zadnje vrijeme čujem da se i drugima to dešava) eksplodirao mi je cd u DVD romu... i naravno onda više ne služi ničemu jer je uništen...
meni je pri brzini od 32x u NECovom (ja mislim da je NECov bio) cdromu cd lansiran brzinom zvuka u zid.... BUUM!