Tutorijali.Net forum

Full Version: Promjena ikonice u VB 6
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
pozdrav svima

interesuje me kako mogu da promjenim ikonicu

http://www.postimage.org/image.php?v=PqfLG5S

tj da nebude ova klasična već da nešto svoje ubacim
Ako se radi o folderu, desni klik, pa properties, pa customize, pa change icon. Slika mora biti u .ico formatu. Ako zelis napraviti svoju ikonu, najbolje je da napravis u photoshopu i spasis kao .png, a zatim preko nekog od internet konvertera prebacis .png u .ico.
Kod VS2005 je lako jer samo u form properties najdes icon i "browse" da bi izabrao odgovarajucu ikonu.
Ovo mi se cini VB6, to ne znam. :)
Lakse da taj glavni fajl bacis negdje iza a da postavis Shortcut i njemu je lako promijeniti iconu.
Koliko je meni poznato svaki imalo noviji visual studio ima ono browse pa možeš dodat ikonicu u resurse programa.
ako me niste razumjeli ja sam nešto odradio u Visual Basicu 6 i snimio u exe i dobio ovu gore standardnu ikonicu e to me muči nju bi htjeo da promjenim da nebude klasična.
Nemam stari VB al evo što sam našao na googleu. Pa vidi da li ide tako...

1)project menu -->[project name] properties (last option)-->
make tab--->application frame-->wherein u will see icon and a drop down box select the form whose icon u want to assign to the project
2) other way to reach project properties is to right click on project name in the proect explorer window
hvala svima na pomoći glavni fazon je da ikonica koju želim da postavim bude u ico formatu još jednom hvala svima
Pa to ti je kolega hurmash1ca reko odmah u prvom postu He he Al dobro, drago mi je da si uspio skužit u čemu je stvar Namigivanje
evo mene ponovo o čemu se radi kada napravim u cs2 neku ikonicu recimo 30x30 i pomoću Easy Graphic Convertora prebacim u ico format nedobijem isto ono što sam napravio u cs 2

možete vidjeti ovdje o čemu se radi

http://www.postimage.org/image.php?v=gx7SvQ9
Pages: 1 2
Reference URL's