Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
.hr domena
Author Message
zero Offline
Forumaš

.hr domena
Evo danas sam malo gledao cijene hosting, te sam na webmedia.hr naisao da ne daju .hr domene fizickim osobama. Je li to samo njihovo pravilo ili hrvatski zakon. Takodjer, koju domenu mi preporucujete kao najbolju (koja bi privukla najvise korisnika).

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
17-11-2009 05:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

RE: .hr domena
To je hrvatski zakon. Moraš bit pravna osoba, imat firmu, ili neku organizaciju. Ako nemaš niti jedan od navedenih uvjeta a želiš .hr domenu, možeš zakupiti komercijalnu .com.hr domenu za koju ne moraš biti pravna osoba već ju možeš normalno kupiti kao i .com, .net, .org i slične.

A za odabir najbolje domene teško je nešto predožiti jer ne znamo o čemu se radi. Domena se bira prema stranici a ne stranica prema domeni :)

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
17-11-2009 07:10 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš

nemoj uzimat neku tipa ws, tk il neke druge državne jer koliko vidim tada te google ne svrsta baš dobro osim za korisnike iz tih država :)) preporučam net,org,com... tu ćeš dobro proći na googleu bez obzira iz koje države dolazi posjetitelj...
18-11-2009 10:02 AM
zero Offline
Forumaš

Gogy Wrote:To je hrvatski zakon. Moraš bit pravna osoba, imat firmu, ili neku organizaciju. Ako nemaš niti jedan od navedenih uvjeta a želiš .hr domenu, možeš zakupiti komercijalnu .com.hr domenu za koju ne moraš biti pravna osoba već ju možeš normalno kupiti kao i .com, .net, .org i slične.
Hvala puno... :)

Gogy Wrote:A za odabir najbolje domene teško je nešto predožiti jer ne znamo o čemu se radi. Domena se bira prema stranici a ne stranica prema domeni :)
Radi se o stranici s flash igrama... (ne kradite ideju Deda Rofl)

Dkorpar Wrote:nemoj uzimat neku tipa ws, tk il neke druge državne jer koliko vidim tada te google ne svrsta baš dobro osim za korisnike iz tih država :)) preporučam net,org,com... tu ćeš dobro proći na googleu bez obzira iz koje države dolazi posjetitelj...
Uf... Niti ne namjeravam uzeti nesto tipa tk, .co.cc, ws ili tako nesto. Katastrofa i za korisnike, ne samo za google. .org mi se ne svidja, ali .net i .com su uredu. Sada jos treba odabrati :).

18-11-2009 02:36 PM
Gogy Offline
____
*

zero Wrote:Radi se o stranici s flash igrama... (ne kradite ideju Deda Rofl)

Ideja ti je toliko inovativna da sigurno nitko neće ukrast tvoju ideju xD

Radar404 <- moj blog
18-11-2009 03:39 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš

Gogy Wrote:
zero Wrote:Radi se o stranici s flash igrama... (ne kradite ideju Deda Rofl)

Ideja ti je toliko inovativna da sigurno nitko neće ukrast tvoju ideju xD

Haha.... Ma posto Hrvatska nema nikoju bolju stranicu s flash igrama, pretpostavljam da ce stranica izazvati val korisnika Hammer Gleovo. (tek kada sam procitao ovo sam skuzio da valjam gluposti Rofl)...

Evo pogledao sam malo i izgleda da svi kupuju domenu kakva meni treba. Preostaje mi samo .com.hr, koji je dosta skup (skuplja domena od hosta). Zna li netko hosting firmu koja nudi .com.hr domenu besplatno ako uzmem neki njihov paket? Puno bi mi dosla pomoc oko hosting, jer nikada nisam se okusao u tome...

18-11-2009 05:15 PM
Gogy Offline
____
*

Teško da će ti itko dati domenu besplatno zato što i hosteri tu domenu moraju platit. Ti se možeš dogovorit oko sponzoriranja hosta jer je to u njihovom vlasništvu, ali ta domena se plaća, ti platiš njima a oni plate nadležnoj instituciji za dodjelu domena. Ako već nemaš novaca za to onda bolje smisli originalniji naziv :)

Radar404 <- moj blog
18-11-2009 06:51 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)