Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 EXCEL TUTORIJALI

Uvjetno promjena boje teksta po unesenom broju (Conditional formatting)

Znam da je teško iz naslova izvući o čemu se radi u ovom tutorijalu pa ću vam ovdje malo bolje objasniti.

Npr. ako napravite jednu tablicu u koju ćete upisivati temperature svakog dana u tjednu, možete napraviti da vam do npr. 5 stupnjeva tekst bude plave boje, od 5-25 zelene boje i od 25 na dalje crvene boje. Tekst će automatski promijeniti boju ovisno o broju koji ste upisali.

Otvorite Excel, napravite tablicu koja će imati dvije kolumne (lijeva za dan u tjednu i desna za temperature) i sedam redova (za sedam dana u tjednu) U redove desne kolumne upišite ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak...

Označite redove desne kolumne i odite na Format, zatim Conditional formatting. U prvom pravokutniku neka bude Cell value is, u drugom neka bude Less than i u trećem upišite broj 5 (znači to pravilo vrijedi za sve brojeve koji su ispod 5) Kliknite na tipku Format i odaberite plavu boju.Zatim kliknite na Add kako bi vam se otvorio novi isti takav prozorčić. Neka vam u tom drugom prozorčiću umjesto Less than bude Between, a za vrijednost napišite brojeve 5 i 25. (25 u onaj zadnji pravokutnik) Kliknite na tipku format i odaberite zelenu boju.

Kliknite opet na Add, sada neka vam umjesto Between bude Greater than a broj neka bude 25 (sve temperature izad 25)

Kliknite na OK i probajte upisivati brojeve._________________________

Autor ovog tutorijala: Gogy

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012