Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 MULTIMEDIJA TUTORIJALI - Razno

Kako prebaciti pjesme s audio CD-a u MP3 format

Taj postupak prebacivanja s audio CD-a u MP3 format još zovemo i "ripanje".

Za ripanje pjesme s audio CD-a treba vam neki program za ripanje. Ja bih vam preporučio besplatan ali kvalitetan - CDex.

Kada ste ga skinuli s interneta ili nabavili na bilo koji drugi način, instalirajte ga. Kada ste ga instalirali, pokrenite CDex i ubacite CD. Ako vam se ne prikažu pjesme (AudioTrack1, AudioTrack2, AudioTrack3 ....) odaberite drugi uređaj u kojeg ste stavili CD tako da kliknete na strelicu pored trenutnog uređaja.Kada odaberete uređaj u kojeg ste stavili CD, trebale bi vam se učitati pjesme. Tamo gdje piše AudioTrack1, AudioTrack2...tamo upisujete naziv pjesme. A gore gdje piše Artist tamo upisujete ime izvođača a pod Album upisujete, pogodite što :) To bi trebalo izgledati otprilike kao na slici ispod.Prije nego što sripate CD, bilo bi dobro da pogledate gdje će CDex smjestiti te pjesme. To samo jednom promjenite po želji i mirni ste. Znači kliknite na Options > Settings > Filnames i promjenite im lokacije tako da kliknete na gumb sa tri točkice.

Po mogućnosti promjenite lokaciju za jedno i drugo. (naravno samo ako vam ne odgovara CDex-ova lokacija.)

Moguće je da ćete imati pitanja u vezi ovog tutorijala, pa ako vam nešto nije jasno slobodno pitajte na forumu._________________________

Autor ovog tutorijala: Gogy

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012