Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 ACCESS TUTORIJALI

Svojstva polja

U ovom tutorijalu ćemo naučiti nešto o svojstvima polja za upis podataka. Označite tablicu koju želite i kliknite na tipku Design kao iz predhodnog tutorijala.

Zatim idite na polje ime i vidjet ćete dolje u Field Properties ćete naći razna svojstva kao što su Field size, Format, Input mask itd.

Zasad ćemo se zadržati samo na nekim osnovnim svojstvima koje vam mogu zatrebati a kasnije ćemo polako objašnjavati sva svojstva.

Prvo svojstvo je Field size, vrlo često korišteno. Ograničava koliko slova može sadržavati ime koje upišete.

Zatim imate Default value je vrijednost koja će se pohraniti ako nije unesen podatak.

Onda možete staviti Yes u required svojstvu. Ako to napravite neće biti moguće pohraniti podatke ako nije upisano ništa u polje Ime. Dakle kod svakog upisa polje Ime je obavezno.Kod polja godine imate Number. Ako kliknete na to onda ćete imati mogućnosti isto Field size i odabrati maksimalnu veličinu broja.

Iako možda polje godine nisu namjenjene za ovakva formatiranja ali ako npr. napišete još jedno polje u tablici i nazovete ga Zarada te postavite Number možete pod format izabrati i valutu. Npr Euro. Također možete pod Decimal places odabrati koliko decimalnih mjesta želite omogućiti. Isto kao i kod texta možete izabrati Default value, i odabrati Yes i No pod Required.

Kod polja gdje možete izabrati Yes/No imate opciju da li želite da bude True/False, On/Off i Yes/No. I vrlo korisno Default value gdje možete postaviti koja će biti vrijednost Yes ili No ako se kod unosa podataka ništa ne odabere.

To bi bilo to za ovaj tutorijal. U sljdećem tutorijalu ćemo objasniti stvaranje formi te unos podataka preko njih.Sljedeći tutorijal: Stvaranje formi i unos podataka preko njih

_________________________

Autor ovog tutorijala: Gogy

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012