Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 ACCESS TUTORIJALI

Izrada vlastitog izgleda forme

U glavnom meniu kliknite na Forms kao da idete praviti formu. Samo ovaj puta umjesto Create form by using wizard kliknite na Create form in Design view.

Otvorit će vam se ovakav prozor:Najprije raširite veličinu podloge forme koliko vam odgovara. To ćete napraviti tako da držeći pritisnuti lijevi klik na čošku forme i povlačite prerema desno-dolje.

Zatim u Toolbox-u izaberite ImageZatim povucite držeći lijevi klik miša od lijevog gornjeg čoška do desnog dolje. Otvorit će vam se novi prozor gdje možete izabrati sliku.

Zatim izaberite Text Box u ToolboxuUmetnite 4 takva polja na formu. Evo kako je to meni ispalo:Zatim kliknite dvostrukim klikom na prvo textbox polje i pojavit će vam se ovakav prozor, a se prebacite drop down meniju na FormZatim u Record Source polju odaberite vašu bazu. Zatim zatvorite to i opet kliknite dvostrukim klikom na prvo Text Box polje, prebacite se na "Data" tab i pod Control Source odaberite "Ime" i taj postupak ponovite za sva ostala polja s tim da će te za svaki tex box pod Data Source odabrati drugo polje u bazi.

Zatim napravite pomoću Toolbara checkbox na formi. To vam je ono polje sa kvačicom. Ponovite isti postupak kao i kod textboxa samo ovaj puta odaberite pod Data Soruce "Zaposlen".

Zatim promijenite Labele koje stoje pored TexBoxova u Ime, Prezime, Godine, Grad, Zaposlen. Odaberite boju kakva vam paše za podlogu (to se radi isto kao i u Wordu). Kliknite na X u kutu da zatvorite taj Design view i kad vas pita da li želite usnimiti potvrdite i Napišite naziv formi.

Evo kako je meni na kraju ispalo

_________________________

Autor ovog tutorijala: Gogy

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012